beroia_aris_3_1_20130304_01.jpg

Νικήτρια η “βασίλισσα” στο ντέρμπι της κλοτσιάς – Τρεις φορές διακόπηκε το παιχνίδι από εισβολές φιλάθλων – Φωνάζουν για τη διαιτησία οι κίτρινοι σε ένα παιχνίδι που έχασαν μέσα από τα χέρια τους >>>

Δυόμισι ώρες κράτησε το παιχνίδι Βέροια – Άρης! Πρώτα καθυστέρησε να αρχίσει. Έπειτα, στο γκολ του Άρη διακόπηκε για να πανηγυρίσουν κάποιοι θερμόαιμοι. Στο 0-1, πάλι, είχαμε νέα διακοπή επειδή κάποιοι ήθελαν να… χτυπούν τα πλάγια άουτ κι έκοβαν βόλτες δίπλα στη γραμμή. Τέλος, στο 3-1 είχαμε άλλη μία διακοπή, που θα στοίχιζε στον Άρη –3 βαθμούς, αν ο διαιτητής Παπάς δεν υπέκυπτε και δεν επέστρεφε για να παίξει το ένα λεπτό που είχε απομείνει…

Σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα έκανε η Βέροια, μετά τη νίκη επί του Άρη με 3-1 σε ένα πραγματικό ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος με σκληρά μαρκαρίσματα, πολλές κάρτες (επτά στο πρώτο ημίχρονο!), διακοπή λόγω εισβολής και πολλές διαμαρτυρίες.

Πρόσωπο του αγώνα, με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα, ήταν αναμφίβολα ο Νίκος Καλτσάς. Ο επιθετικός της «βασίλισσας του βορρά» πέρασε στο παιχνίδι με το σκορ στο 0-1 και με δύο δικά του γκολ αλλά και την εν γένει παρουσία του πήρε τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής στο… σπίτι του.

Μέσα σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα με πολύ ένταση και παλμό στην εξέδρα, οι ομάδες εμφανίστηκαν ισοδύναμες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τον Άρη. Το πέτυχε στο 49΄ ο Αγγελούδης και προκάλεσε ντελίριο στην εξέδρα των φίλων της ομάδας του, οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν και το ματς διακόπηκε για λίγο.

Στο 65΄όμως ο νεοεισελθών Καλτσάς έκανε το 1-1, αφού η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε βρήκε στον Πουλίδο και μπέρδεψε τον Διούδη. Στο 82’ το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά, με τον διαιτητή να αποχωρεί προσωρινά για να απομακρυνθούν από τον αγωνιστικό χώρο οπαδοί του Άρη και πάλι.

Τελικά, όλες οι συγκινήσεις κρύβονταν στις καθυστερήσεις. Στο δεύτερο λεπτό τους ο Καλτσάς έκανε το 2-1 και στο έκτο ο Ολαϊτάν σφράγισε τη νίκη της ομάδας του, δίνοντας στη Βέροια τρίποντο από ατόφιο χρυσάφι. Μετά το 3-1 έγινε να εισβολή, ακολούθησε νέα διακοπή και ο αγώνας τελείωσε μετά… βασάνων, καθώς παίχθηκε τελικά το ένα λεπτό που απέμενε.

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης βρίσκονται πλέον σε δυσχερέστατη θέση, καθώς εκτός των τεσσάρων βαθμών που απέχουν από τη Βέροια, υστερούν σε όλες τις ισοβαθμίες με τις ομάδες που κινδυνεύουν, δηλαδή τη σημερινή αντίπαλό τους, τον Πλατανιά, τον ΟΦΗ και -κατά πάσα πιθανότητα τον Πανθρακικό (είχαν χάσει 4-0 στην Κομοτηνή)  χάσει 4-0 στην Κομοτηνή), ενώ μόνο με την ΑΕΚ είναι στα «ίσα».

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)

4ος διαιτητής / Παρατηρητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας) / Γεώργιος Αμυγδάλης (Σερρών)

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπες, Γεωργιάδης (90+5' Μπερτέν), Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλογέρης, Μορένο, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Μπαργκάν (61'Καλτσάς), Κόστλι

Άρης (Μιχαλήτσος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Τάτος (90' Τριανταφυλλάκος), Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος (80' Τσουκάνης), Ψυχογιός (28' Αγγελούδης), Κοέλιο

Γκολ: Καλτσάς (65', 90+2'), Ολαϊτάν (90+6') / Αγγελούδης (49')

Κίτρινες κάρτες: Μορένο (5'), Μπάρμπας (32'), Γεωργιάδης (45+1'), Κόστλι (58'), Καλτσάς (90+3') / Γιαννιώτας (10'), Τριανταφυλλάκος (στον πάγκο), Παπαστεριανός (23'), Τάτος (37'), Κοέλιο (55'), Αγγελούδης (64'), Πουλίδο (87')