Τη διατήρηση του «χαρατσιού» στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και για το 2013, ακόμη και πιο «ήπιο» εισηγείται στην κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών. >>>

Από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε σύμφωνα με την imerisia.gr ότι η είσπραξη του τέλους ακινήτου μέσω της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί και το 2013 ενώ κυβερνητικές πήγες έκαναν λόγο για προσδιορισμό των αποχωρήσεων από το δημόσιο.
Αυτό σημαίνει, ότι το ΕΕΤΗΔΕ θα ισχύσει και φέτος και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2014. Μένει να διευκρινιστεί τι σημαίνει το πιο «ήπιο» που διαρρέεται, αν δηλαδή θα υπάρξουν πιο χαμηλοί συντελεστές για ορισμένες κατηγορίες ακινήτων ώστε να μην είναι μεγάλη η επιβάρυνση για τους μη έχοντες.
Μ' αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει τα 3,2 δισ. που έχει προϋπολογίσει ως έσοδα από τα ακίνητα και να προετοιμαστεί καλύτερα για το νέο φόρο που θα επιβληθεί από του χρόνου, αν και το πρόγραμμα της κυβέρνησης έλεγε ότι θα ισχύσει από φέτος και θα είναι σημαντικά χαμηλότερος από το «χαράτσι».