maimoudes_dimotiki_astynomia_20130319_01.JPG
Είχαν κατασχεθεί από τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης – Συνελήφθησαν τρία άτομα >>>

 

Στο σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης καταστράφηκαν περίπου δύο χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 κατά τη διάρκεια νέας εξόρμησης της Δημοτικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Συγκεκριμένα μετά από συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε. και την ΕΛ.ΑΣ., κατά τις πρωινές ώρες, διενήργησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού σε αποθηκευτικό χώρο (ισόγειο- διαμέρισμα) στην οδό Εγνατίας 144, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1870 προϊόντα που αποτελούν απομιμήσεις γνωστών εταιριών (Converse, Nike, Ray ban, Louis Vuitton κ.ά.) και συγκεκριμένα : 1068 ζεύγη αθλητικών  παπουτσιών, 300 αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, 92 ζεύγη γυαλιών ηλίου, 10 θήκες κινητής  τηλεφωνίας και 400 κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αποτελεσματική καταπολέμηση του παρεμπορίου στο κέντρο της πόλης συνεχίζονται οι εξορμήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο Ιστορικό Κέντρο όσο και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα -τα οποία εκτός από παράνομα χαρακτηρίζονται ελλείψει προδιαγραφών και επικίνδυνα- που προορίζονταν για διάθεση από μικροπωλητές στο κέντρο της πόλης κατασχέθηκαν, καταμετρήθηκαν και καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.