balkanfest (3).jpg
Έκθεση για τους Αλβανούς στα Βαλκάνια, γευσιγνωσία από τη Βαλκανική, προβολές ταινιών βαλκάνιων κινηματογραφιστών, μουσική από Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια σε μια βραδιά >>>

 

Σε σκηνικό βγαλμένο από τις ταινίες του Emir Kusturica μεταμορφώνουν, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει» και το περιοδικό «Εξώστης», τον πολυχώρο πολιτισμού Block 33. Οργανώνουν, εκεί, το "2ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης" την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Το «Φεστιβάλ Βαλκανικής εξερεύνησης» έχει ως στόχο την ανάδειξη της ποικιλομορφίας των πολιτισμών, της κουλτούρας των λαών και των κοινών στοιχείων των ανθρώπων της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ νέων καλλιτεχνών, το διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών, ενώ παράλληλα στοχεύει στο να αποτελέσει τη γέφυρα συνεργασίας φορέων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως προξενεία, πρεσβείες, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι.

Το πρόγραμμα του "Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης" περιλαμβάνει:

  • · Την έκθεση "Αλβανοί στην Ελλάδα" από τον Roland Tasho, σε συνεργασία με την Αλβανική πρεσβεία στη Θεσσαλονίκη
  • · Γεύσεις από τα Βαλκάνια, υπό την επιμέλεια και φροντίδα του εστιατορίου Buba Mara (www.bubamara.gr)
  • · Προβολές ταινιών μικρού μήκους Βαλκάνιων Κινηματογραφιστών (επιμέλεια AZA Cinema Club/ Thessaloniki Short Film Festival)
  • · Προβολές επεισοδίων της τηλεοτπικής εκπομπής Balkan Express, της ΕΡΤ3
  • · Μουσική από τα συγκροτήματα SUPERHIKS (Σκόπια), Baildsa (Ελλάδα), Oratnitsa (Βουλγαρία), Τα Χάλκινα της Καστοριάς και τους Daltov (Πτολεμαϊδα)

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 6 το απόγευμα και η είσοδος τιμάται 5€.

Προπώληση Εισιτηρίων
Stereodisc (Αριστοτέλους 4) Τηλ.: 2310 262912
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00 - 21.00 Σάββατο: 10.00 - 16.00
Propaganda ROLLIN CO Store Τηλ.: 2310412745
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο: 11.00 - 15.30
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 11.00 - 14.30 || 17.30 - 21.00