anastasiadis_03.jpg

Με δύο γκολ του Λεωνίδα Κυβελίδη η Κέρκυρα επικράτησε στην έδρα της με 2-1 του Πλατανιά Χανίων και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. >>>

Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας νίκη για το συγκρότημα του Γιάννη Παπακώστα, χάρη στην οποία εξακολουθεί να ελπίζει στο θαύμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Λεωνίδας Κυβελίδης.

Μόλις στο 3ο λεπτό με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους «Φαίακες», μετά από τη σέντρα του Γιάντση.

Ο Πλατανιάς πίεζε, όμως στο 36ο λεπτό, ο Λεωνίδας Κυβελίδης «χτύπησε» και πάλι με νέα κεφαλιά, αυτή την φορά από μπαλιά του Λεόν (2-0).

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αναστασιάδη κυριάρχησε στο γήπεδο, αλλά οι γηπεδούχοι έστησαν… λεωφορείο μπροστά από την εστία, εκμεταλλεύτηκαν και το χωράφι που έχουν για γήπεδο, βοήθησε λίγο ο διαιτητής, δε βοήθησε καθόλου η Παναγιά και πήραν πολύτιμη νίκη στον αγώνα τους να διατηρηθούν στη “μεγάλη” κατηγορία.

Το γκολ του Μπέλιτς, στο 70, με δυνατό διαγώνιο σουτ έβαλε «φωτιά» στο ματς (2-1).

Στο 77΄, μάλιστα, ο Αναστασάκος έχασε και τρίτη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ενώ στο 86΄ από το σουτ του Λεόν η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Γκέσιος απέτυχε από πολύ κοντά να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά τα είδαμε όλα: Τέσσερις μπάλες στο γήπεδο, παίκτες που… δεν ήξεραν από πού να εκτελέσουν άουτ κι άλλα τέτοια… Πυρ και μανία ο Αναστασιάδης, δήλωνε: “Όλα ήταν άσχημα σήμερα: Η διαιτησία, ο αγωνιστικός χώρος, το αποτέλεσμα, εμείς… Στο τέλος παίζαμε με πέντε μπάλες…”

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής/Βοηθοί: Καλογερόπουλος (Αθηνών)/Δημόπουλος (Μακεδονίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας (15' λ.τρ. Αθανασίου), Βενέτης, Έντερ, Τσουμάνης, Σταμόγιαννος, Ηλιάδης, Γκέσιος, Λεόν, Κυβελίδης (87' Πετρούσης), Γιάντσης (72' Αγρίτης).

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Τετέ, Κανακούδης, Γκονζάλες (46' Γιακουμάκης), Καλαϊτζιτς, Δέντσας, Μαραγκουδάκης (16' λ.τρ. Αργυρόπουλος), Μιρτσέτα (68' Μπέλιτς), Γιάννου, Αναστασάκος.

Κίτρινες κάρτες: Γκέσιος (41', Κέρκυρα), Αθανασίου (82', Κέρκυρα), Ηλιάδης (92', Κέρκυρα)-Τετέ (25', Πλατανιάς), Κανακούδης (78', Πλατανιάς)

Σκόρερ: Κυβελίδης (3', 36', Κέρκυρα)-Μπέλιτς (70', Πλατανιάς)