pas_giannena_aris_2_0_20130316_01.jpg

Ένα ακόμη βήμα για τα πλέι οφ της Ευρώπης έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα – Βυθίστηκε περισσότερο ο δοκΑΡΗΣ… >>>

 

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επικράτησε 2-0 του Άρη και εδραιώθηκε στην 5η θέση της Σούπερ Λίγκας, βάζοντας δύσκολα στον Παναθηναϊκό, που αύριο θέλει μόνο νίκη στην Τούμπα.

Το φάσμα του υπονβιβασμού πλησιάζει ακόμη πιο απειλητικά για τους Θεσσαλονικείς, που έφυγαν χωρίς βαθμό από την πρωτεύουσα της Ηπείρου και παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δικαιολογημένα τα βάζει με την τύχη της, καθώς είχε τρία δοκάρια!

«Χορταστικό» από κάθε άποψη ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ένα γκολ, δύο δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες κι ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο συνέθεσαν το σκηνικό στους «Ζωσιμάδες», με τον ΠΑΣ να μπαίνει προηγούμενος στ' αποδυτήρια και τον Άρη να τα βάζει με την τύχη του.

Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και μέχρι το 10ο οι δύο ομάδες είχαν τρεις ευκαιρίες. Πιο κλασική στο 9΄ με το δοκάρι του Αγκάνθο από το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε, ενώ νωρίτερα, στο 6΄ και στο 7΄ η κεφαλιά του Λίλα έφθγε άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Διούδης ήταν σε σωστή θέση στο σουτ του Γεωργίου.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24΄, Προηγήθηκε ασυνενοησία των αμυντικών του Άρη, ο Ίλιτς πήρε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή από πλάγια και δυνατό διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Μεγάλη φάση για τους Γιαννιώτες στο 34΄, όταν μετά από κόρνερ του Ντε Βινσέντι, ο Τζημόπουλος τελείως αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή 'αστόχησε με κεφαλιά-ψαράκι.

Νέο δοκάρι για τον Άρη στο 40΄, αυτή την φορά μετά την κεφαλιά του Αγκάνθο και την ενστικτώδη επέμβαση του Μπαμπανιώτη η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό. Στην κόντρα ο ΠΑΣ έφτασε μία ανάσα από το 2-0, αλλά οι Διούδης είπε για δεύτερη φορά «όχι» στον Γεωργίου.

Ο ρυθμός του ματς έπεσε κάπως στην επανάληψη. Ο Άρης προσπάθησε να βγει στην επίθεση για να ισοφαρίσει, ωστόσο, έμεινε εκτεθειμένος στα μετόπισθεν. Στο 64΄ η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων. Από χαμηλή σέντρα του Ντε Βινσέντι και αδράνεια του Παπαζαχαρία, ο Κοροβέσης με το στήθος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0) και τον Άρη...στο καναβάτσο. Στο 80΄ ο Γιαννιώτας σημάδεψε για τρίτη φορά το δοκάρι του ΠΑΣ, στην τελευταία ευκαιρία που είχαν οι Θεσσαλονικείς για να ξαναμπούν στο ματς.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"

Διαιτητής/Βοηθοί: Σπάθας (Πειραιά)/Καρσιώτης (Κορινθίας), Κοντιζάς (Πειραιά)

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Μπαμπανιώτης. Πάντος (90' Ντάσιος), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Γεωργίου, Ντε Βινσέντι (85' Βίλα), Κοροβέσης, Ίλιτς (90' Κειτά).

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Καζναφέρης, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Ζαραδούκας, Παπαστεριανός, Ηρακλής (71' Αγγελούδης), Γιαννιώτας, Τριανταφυλλάκος (57' Σουνάς), Διαμαντάκος (86' Νταμαρλής), Αγκάνθο.

Κίτρινες κάρτες: Πάντος (61', ΠΑΣ Γιάννινα), Λίλα (90', ΠΑΣ Γιάννινα)-Ζαραδούκας (55', Άρης), Οικονομόπουλος (74', Άρης)

Σκόρερ: Ίλιτς (24', ΠΑΣ Γιάννινα), Κοροβέσης (64', ΠΑΣ Γιάννινα)