figeroa_panathinaikos_kerkyra_1_0_20130309_01.jpg
Χρειάστηκε να φθάσουμε 10 λεπτά πριν τη λήξη, για να καταλογιστεί πέναλτι, αντί για επιθετικό φάουλ, ώστε ο Παναθηναϊκός να μπει στην πεντάδα της Ευρώπης… >>>

 

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα, σκοράροντας στο 77ο λεπτό με πέναλτι το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα, χάρις στο οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε το τρίποντο και διατήρησε τις ελπίδες του για είσοδο στα πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν πλήρη υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης αλλά δυσκολεύονταν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των «Φαιάκων», οι οποίοι δεν απείλησαν. Ως εκ τούτου οι όποιες προσπάθειες είχαν να κάνουν με κάποια σουτ, που όμως δεν έφεραν σε δύσκολη θέση τον Αναστασόπουλο.

Στην επανάληψη ο Φάμπρι έκανε πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας στο παιχνίδι τον Φιγκερόα και ο Παναθηναϊκός άρχισε να «σφίγγει τον κλοιό» όλο και περισσότερο, απέναντι σε μια Κέρκυρα που έχασε κι άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη κι έτσι, όμως, οι φιλοξενούμενοι κατόρθωναν να αμύνονται επιτυχώς, με την εικόνα του παιχνιδιού να δείχνει ότι αν ερχόταν κάποιο γκολ, αυτό θα ήταν από λάθος.

penalti_20130309_01Τελικά έτσι κι έγινε, καθώς στο 77ο λεπτό ο Σο έσπρωξε τον Έντερ, αυτός βρήκε τη μπάλα με το χέρι κι ο διαιτητής, αντί να σφυρίξει επιθετικό φάουλ, σφύριξε, όπως ήταν απόλυτα φυσικό –για το ελληνικό πρωτάθλημα, που θέλει ομάδες στο χείλος της οικονομικής καταστροφής να αδιαφορούν για τα χρέη και να κάνουν πρωταθλητισμό- πέναλτι… Αστεία απόφαση για ένα αστείο πρωτάθλημα.

Ο Φιγκερόα πήρε την μπάλα, την έστησε στα 11 μέτρα και με ψυχραιμία ξεγέλασε τον Αναστασόπουλο σκοράροντας το μοναδικό, αλλά τόσο πολύτιμο για την ομάδα του, τέρμα του αγώνα.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής/Βοηθοί: Κουκουλάκης .

Κίτρινες Κάρτες: 17' Μπουμσόνγκ, 55' Πίντο, 72' Φιγκερόα/18' Αγρίτης, 45' Αθανασίου, 72' Βενέτης, 78' Έντερ, 83' Βασιλόγιαννης

Κόκκινες Κάρτες:

Σκόρερ: 79' Φιγκερόα

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σπυρόπουλος, Κάιπερ, Σο, Τριανταφυλλόπουλος (46' Φιγκερόα), Σισοκό, Εσπάρθα (77' Μπαρμπαρούσης), Μαυρίας (64' Φορναρόλι), Ζέκα.

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Σταμόγιαννος (83' Κρητικός), Αγρίτης (68' Βασιλόγιαννης), Λεόν, Έντερ (83' Σίμωσης), Τσουμάνης, Γκέσιος, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Αθανασίου.