Μπήκαν στο παιχνίδι των πλέι οφ οι “πράσινοι” – Βυθίστηκε στη βαθμολογία η ΑΕΚ που, την επόμενη αγωνιστική, πάει Καραϊσκάκη… >>>


Ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό, επικρατώντας στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της ΑΕΚ με 2-0 και αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητές του για συμμετοχή στα πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» αιφνιδίασαν την Ένωση σκοράροντας στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συνδύασαν την καλή παρουσία τους σε αυτό το διάστημα με την ουσία, δηλαδή τους τρεις βαθμούς που τους φέρνουν κοντά στις θέσεις 2-5.

Στο πρώτο ημίωρο η ΑΕΚ ήταν ανώτερη, πίεσε τον Παναθηναϊκό και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες. Η πρώτη φάση καταγράφηκε στο 10΄, όταν ο Καρνέζης επενέβη αποτελεσματικά και σωτήρια στο διαγώνιο σουτ του Κατίδη. Στο 14΄ ο διεθνής τερματοφύλακας των «πράσινων» μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Μητρόπουλου, ενώ στο 23΄ ο αμαρκάριστος Κορδέρο σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Βελτιώνοντας την κυκλοφορία της μπάλας οι παίκτες του Φάμπρι «έσπασαν» την πίεση των γηπεδούχων και κατόρθωσαν να ελέγξουν το ρυθμό. Οι (τυπικά) φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους για πρώτη φορά στο 28ο λεπτό, με τον Γιοκίν να μην πιάνει σωστά την κεφαλιά στη σέντρα του Σισοκό, ενώ στο 44΄ ο Τσουκαλάς είχε λάθος τοποθέτηση και παραλίγο να σημειώσει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ στην εστία της ομάδας του.

Αντιστρόφως ανάλογα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, αφού ήταν ο Παναθηναϊκός που επιδίωξε να αιφνιδιάσει και το κατόρθωσε σχετικά νωρίς. Στο 55΄ ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα από τον Κουτρουμπή και σέντραρε στον Βιτόλο, το πρώτο σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον Κωνσταντόπουλο αλλά στην επαναφορά ο Ισπανός μέσος δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στην εστία για το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν από λάθος του Πίνο η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Κατίδη, που απέναντι στον Καρνέζη πλάσαρε άουτ. Σε πλείστες περιπτώσεις η μπάλα έχει αποδείξει ότι τιμωρεί: αντί για το 1-1 έγινε το 0-2 στο 70΄, με σκόρερ τον Σο που «σκότωσε» την Ένωση και την έβαλε πάλι σε υπολογισμούς και… προσθαφαιρέσεις για τους βαθμούς σωτηρίας που θα χρειαστεί.

Στο 85΄ έκανε ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, που λίγο έλλειψε να χριστεί σκόρερ στο ελάχιστο διάστημα που αγωνίστηκε, καθώς ένα λεπτό μετά την είσοδό του και ύστερα από πάσα του Σισοκό έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος βοηθός: Μαντάκης (Ημαθίας)

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Τσουκαλάς, Κορδέρο (Σταματής 80'), Μητρόπουλος, Φέτσης, Γκερέιρο, Κατίδης (Καραλής 80'), Πετρόπουλος

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Μαυρίας (Φορναρόλι 87'), Εσπάρθα (Φιγκερόα 85'), Σεϊταρίδης, Ζέκα, Σο, Μαρίνος

Γκολ: Βιτόλο 55' (0-1), Σο 70' (0-2)

Κίτρινες κάρτες: Τσουκαλάς 27', Μαρίνος 54', Ζέκα 60', Μπουγαΐδης 69', Μπουμσόνγκ 77'