atromitos_02.jpg

Ύστερα από τρεις συνεχείς ισοπαλίες, όλες με το ίδιο σκορ (0-0), ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, χάρις στο «παρθενικό» γκολ του Μάντζιου με την ομάδα των δυτικών προαστίων, στο 38ο λεπτό, αλλά κυρίως χάρη στον Ράντμαν. >>>

 

Ο “πορτιέρο” που περίμενε τη μεταγραφή του Ιτάνζ στον ΠΑΟΚ για να δείξει την αξία του, “κατέβασε” ρολά. Δυο φορές, σε φάουλ των Βαϊρουά και Ουσέρο “απογειώθηκε” στο αριστερό και δεξί του “γάμμα” αντίστοιχα και “κατέβασε” τη μπάλα. Άλλες δύο φορές, σε σουτ και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, έκανε το… F16 κι έδιωξε κόρνερ σώζοντας σίγουρα γκολ.

Το πρώτο ημίωρο κύλησε χωρίς φάσεις, κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού οι ομάδες είχαν εστιάσει στην ανασταλτική λειτουργία προτάσσοντας πρωτίστως την άμυνα και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη δημιουργία.

Στο 17΄ πάντως οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Ταυλαρίδη, που έπιασε την κεφαλιά στη σέντρα του Επστάιν αναγκάζοντας τον Βρονταρά σε σπουδαία απόκρουση.

Στο 26΄ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε νέα επέμβαση σε σουτ του Μάντζιου, αλλά στο 38΄ δεν κατόρθωσε να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του, όταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών του Πανθρακικού σε εκτέλεση κόρνερ και με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σπουδαία ευκαιρία για τον Ατρόμητο, όταν στο 46΄ ο Μπρίτο πλάσαρε στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων, αλλά η συνέχεια ανήκε στους Θράκες. Με τον Βαϊρουά να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή, χάνοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες στο 52΄, το 54΄ και το 59΄, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στην επανάληψη.

Η υπεροχή τους, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να μετουσιωθεί στο γκολ της ισοφάρισης, αφού οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου αμύνθηκαν σωστά, ενώ ο Ράντμαν επενέβη αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε, με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Μίνγκα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γήπεδο: Κομοτηνής

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Μουνάφο, Σερφά, Μπαϊκαρά, Λαδάκης (Καστσελάν 67'), Τζάνης (Μίνγκας 67'), Λουσέρο (Κοντογουλίδης 79'), Ντιόγκο, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος.

Ατρόμητος (Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Φυτανίδης, Μπρίτο (Ναπολεόνι 79'), Επστάιν (Ιγκλέσιας 67'), Ουντότζι (Σουμπίνιο 82'), Μάντζιος.

Σκόρερ: Μάντζιος (σουτ 38')

Κάρτες: Ταυλαρίδης (κίτρινη 76') Ιγκλέσιας (κίτρινη 83'), Σαρακατσάνος (κίτρινη 85'), Ράντμαν (93' κίτρινη),