Τρεις ημερίδες πραγματοποιούνται , σήμερα, στο πλαίσιο της Ζωωτέχνια, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και που θα είναι το σημείο κατάληξης της σημερινής πορείας των αγροτών.
Ημερίδα με θέμα: «Ζωική Παραγωγή. Η οικονομική κρίση, ευκαιρία για Ανάπτυξη» διοργανώνει η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρία. Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο της Ζωωτεχνία, από τις 9 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθουσα A, της ΔΕΘ.
Άλλη μία ημερίδα, με θέμα: «Ελληνικοί Βοσκότοποι-Νέα ΚΑΠ, Ορεινή Ελλάδα και Ελληνική Κτηνοτροφία», οργανώνεται, επίσης στο πλαίσιο της Ζωωτεχνία, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η ημερίδα θα γίνει από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα «Κορόνα».
Η tρίτη ημερίδα έχει θέμα: «Αρθρόποδα υγιειονομικής σημασίας: επιπτώσεις στην υγεία ανθρώπων και ζώων». Την οργανώνει η Εντομολογική Εταιρία Ελλάδος σε συνεργασία με την HELEXPO, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην Αίθουσα «Ολυμπιάς», από τις 10.30 το πρωί ως τις 4 μετά το μεσημέρι.