psarogiorgis_aggelakas_01.jpg

Ο Ψαρογιώργης ανεβαίνει, απόψε, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στη σκηνή του Block33! O σπουδαίος δεξιοτέχνης λυράρης θα παρουσιάσει κατ΄ αποκλειστικότητα τη δισκογραφική του συνεργασία με τον Γιάννη Αγγελάκα! >>>

Την μουσική αυτή συνάντηση προλογίζουν οι:

  • Παντελής Ζεμπίλης: Τραγούδι
  • Βαγγέλης Ζιγκερίδης: Κανονάκι
  • Παντελής Αγκιστριώτης: Πολίτικη Λύρα
  • Αλέξης Τασούλης: Κιθάρα
  • Αλέξανδρος Ριζόπουλος: Κρουστά.

“Ξεκίνησα στα 9 μου χρόνια να παίζω μουσική και ακόμα πιάνω μερικές φορές τον εαυτό μου να αμφιβάλλει για το πόσα ξέρει. Είναι ατελείωτη η κρητική μουσική, είναι ατελείωτη η μουσική…” λέει ο Ψαρογιώργης.

Λένε πως όταν ένας πατέρας μαθαίνει στον γιο την τέχνη του, κάτι από την μαγεία χάνεται. Όχι όμως στην περίπτωση του Γιώργη Ξυλούρη.

Με πατέρα τον Ψαραντώνη και θείο τον Νίκο Ξυλούρη, ο “Ψαρογιώργης” Ξυλούρης, εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό της Κρητικής μουσικής παράδοσης, χωρίς ωστόσο να την παρουσιάζει ως κάτι στατικό και παλιακό αλλά με την κοινωνικοπολιτική χροιά που την χαρακτηρίζει σήμερα.

Οι συνεργασίες πολλές και σπουδαίες. Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, όμως στο Πολυχώρο Πολιτισμού Block 33, ο σπουδαίος Κρητικός δεξιοτέχνης λυράρης, πρόκειται να παρουσιάσει μεταξύ άλλων και την τελευταία δισκογραφική του συνεργασία με τον Γιάννη Αγγελάκα, με τον τίτλο “Όσο κι αν δέρνει ο άνεμος”, έναν δίσκο που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία του Γιάννη Αγγελάκα “Alltogetherenow” και χαρακτηρίστηκε από κοινό, κριτικούς αλλά και…Κρητικούς ως ένας από τους δίσκους της χρονιάς.

Μαζί του η αδελφή του και μουσική συνοδοιπόρος του, Νίκη Ξυλούρη

Την σπουδαία αυτή μουσική συνάντηση θα προλογίσει ο νεαρός Κρητικός τραγουδιστής , μαζί με τους: Βαγγέλη Ζιγκερίδη στο κανονάκι, Παντελή Αγκιστριώτη στη πολίτικη Λύρα, Αλέξη Τασούλη στη κιθάρα και Αλέξανδρο Ριζόπουλο στα κρουστά.

Δείτε βίντεo από την συνεργασία του Ψαρογιώργη με τον Γιάννη Αγγελάκα: