salpiggidis_paok_kerkira_3_1_20130223_01.jpg

Εύκολη νίκη με 3-1 σημείωσε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επί της ουραγού Κέρκυρας. στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, χάρη στα… ψαλίδια του Σάλπι. >>>

 

Ο «Δικέφαλος» πέρασε στη δεύτερη θέση, με ένα ματς περισσότερο από τον Αστέρα Τρίπολης, χάρις στα γκολ των Σαλπιγγίδη (25΄, 34΄) και Αθανασιάδη (29΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 68ο λεπτό ο Γκέσιος.

Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν πολύ δυνατά και υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε παθητικό ρόλο, χάνοντας την πρώτη καλή στο 5΄, όταν η κεφαλιά του προωθημένου Σίλντεφελντ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αναστασόπουλου.

Στο 22΄ το πολύ καλό σουτ του Λόρενς είχε την ίδια κατάληξη, αλλά μια «έκρηξη» του «Δικέφαλου» στο διάστημα 25΄-34΄ ήταν εκείνη που έκρινε τον αγώνα. Την αρχή έκανε ο Σαλπιγγίδης με εξαιρετικό ψαλίδι στο 25΄, για να κάνει το 2-0 με κεφαλιά ο Αθανασιάδης στο 30΄ και το 3-0, πάλι με εκπληκτικό ανάποδο σουτ (!) ο Σαλπιγγίδης στο 34΄.

Στην επανάληψη η Κέρκυρα προσπάθησε να ανασυνταχθεί, ήταν καλύτερη και παρά το βαρύ σκορ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 54΄ ο πολύ δραστήριος Γκέσιος πήρε την μπάλα από λάθος του Λίνο, αλλά στο 68΄ δεν λάθεψε, όταν από λάθος του Ιτάνζ πλάσαρε σε άδεια εστία και μείωσε.

Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια σε σουτ του Γιάντση για να αποτρέψει και δεύτερη παραβίαση της εστίας του και να γλιτώσει την ομάδα του από μπελάδες.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

ΠΑΟΚ (Δώνης):  Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφέλντ, Κατσουράνης, Λίνο, Λάζαρ, Γκαρσία (65' Πέλκας), Καμαρά (72' Κουμάλο), Σαλπιγγίδης (88' Ρομπέρ), Λόρενς, Αθανασιάδης

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Σταμογιάννος (81' Τσοκάνης), Έντερ, Αρμένης, Βενέτης, Τσουμάνης, Γιάντσης, Γκέσιος, Ζουμπουλάκης (32' Ηλιάδης), Κυβελίδης (46' Αγρίτης)

Κίτρινες κάρτες: Κατσουράνης, Τσουμάνης, Γκέσιος

Σκόρερ:  Σαλπιγγίδης 25', 34', Αθανασιάδης 30', Γκέσιος 68'

Τα γκολ: