veroia_xanthi_veroia_0_2_20130223_01.jpg

Νίκη παραμονής στην κατηγορία πέτυχε η Βέροια στην Ξάνθη με 2-0, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Η «βασίλισσα του βορρά» έφτασε σε ένα ανεκτίμητο τρίποντο με γκολ των Κόστλι στο 71ο και Ολαϊτάν στο 90ο λεπτό, και ας αγωνιζόταν από το 57΄ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ορέστες. >>>

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν για τη σωτηρία τους, απέναντι στο συγκρότημα του Ουζουνίδη που προερχόταν από εντός έδρας ήττα (0-2 από τον Ολυμπιακό). Η Βέροια ήταν σοβαρή και πειθαρχημένη, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 11΄ με τον Κόστλι να σουτάρει μόλις άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο, που είχε ένταση και ρυθμό αλλά όχι ευκαιρίες.

Στο 57ο λεπτό η «ζυγαριά» φάνηκε να γέρνει προς την Ξάνθη, που κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσελίνιο από τον Ορέστες και την αποβολή του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού. Ο Λόπεζ, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Μάνταλου, κράτησε την ομάδα του «ζωντανή» και επέτρεψε στον Κόστλι να κάνει το 0-1 στο 71ο λεπτό, από πάσα του Ολαϊτάν.

Οι γηπεδούχοι «κατέρρευσαν», ενώ στο 83΄ έμειναν κι αυτοί με δέκα παίκτες όταν τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Βάλλας, κι ενώ είχαν γίνει όλες οι αλλαγές. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ολαϊτάν, ο οποίος στο 89΄ πλάσαρε ωραία τον Λοντίγκιν για το 0-2, αφήνοντας στην προτελευταία θέση τον Άρη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena"

Διαιτητής/Βοηθοί: Θάνος (Γρεβενών)/Χαρίσης (Γρεβενών), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Γούτας (80' Βασιλακάκης), Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας (70' Ράνος), Ντιέ, Μαρίν, Μάνταλος, Σολτάνι (46' Μαρσελίνιο), Ονουάτσι.

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπες, Μπερτέν, Ορέστες, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Καλογέρης, Ολαϊτάν, Μπαργκάν (61' Τζημογιάννης), Μορένο, Κόστλι (91' Μοκάκε).

Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας (8', Skoda Ξάνθη), Μαρίν (35', Skoda Ξάνθη), Βάλλας (45', Skoda Ξάνθη)-Γεωργέας (60', Βέροια), Κόστλι (71', Βέροια)

Κόκκινη κάρτα: Ορέστες (58', Βέροια),

Σκόρερ: Κόστλι (71', Βέροια), Ολαϊτάν (90', Βέροια)

Τα γκολ