Ο Angelo Tsakopoulos στενός φίλος και κορυφαίος πολιτικός χορηγός των Clintons, όπως επίσης και το κόμμα των Δημοκρατικών, επιβεβαίωσαν την υποψηφιότητα της Hillary Clinton με τους Δημοκρατικούς στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Tsakopoulos μιλώντας στο Greek Reporter δήλωσε πως η πρώην υπουργός θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2016, βάζοντας έτσι ένα τέλος στις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό στα διεθνή ΜΜΕ.
“Η Hillary θα είναι η επόμενη πρόεδρος και θα είναι υπέροχη.” όπως είπε ο κ. Tsakopoulos σε ιδιωτικό  gala στην Καλιφόρνια την προηγούμενη εβδομάδα. Στην ερώτηση αν πρόκειται για προσωπική του εκτίμηση ή αν έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια απάντησε πως “Μιλάω κάθε μέρα με τον σύζυγο της και εκείνος το επιβεβαίωσε. Θα θέσει υποψηφιότητα.”
Η κόρη του κ. Tsakopoulos, Eleni Tsakopoulos-Kounalakis, η οποία είναι πρεσβευτής των Η.Π.Α. στην Ουγγαρία και μάλιστα την όρκισε η κ. Clinton, όπως δήλωσε ο ίδιος θα συνεχίσει για τρεις ακόμα μήνες να υπηρετεί την πρεσβεία και μετά θα επιστρέψει για βοηθήσει στην εκλογή της κ. Hillary Clinton. Η πρέσβης Eleni Tsakopoulos-Kounalakis έχει και η ίδια στενούς δεσμούς με τους Clinton και γι’ αυτό αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της κ. Clinton. Tsakopoulos_Clinton
Να πούμε πως από το γραφείο της κ. Hillary Clinton δεν υπήρξε απάντηση σε αίτημα του Greek Reporter για κάποια δήλωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Με δηλώσεις της πάντως στο CNN η ίδια υποστήριξε πως δεν σκέφτεται για την ώρα κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με έρευνα του Quinnipiac University η κ. Clinton είναι η πιο δημοφιλής πολιτικών των Η.Π.Α. με ποσοστό 61% και η πιο αγαπητή με 34%. Το ποσοστό την δημοτικότητας της, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, φαίνεται να είναι υψηλότερα και από του προέδρου Obama, ο οποίος έχει μέσο όρο 46% τη στιγμή που η Hillary συγκεντρώνει 51%.
Να πούμε πως ο  Angelo Tsakopoulos έφυγε από την Ελλάδα όταν ήταν ακόμα έφηβος και ήρθε στις Η.Π.Α. ως ένας ακόμα φτωχός μετανάστης, ο οποίος όμως κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προγραμματιστές της Καλιφόρνιας. Ίδρυσε την AKT και έγινε ένας από τους κορυφαίους στο είδος στην περιοχή του Σακραμέντο. Ενώ οι δωρεές του προς τον πρώην Πρόεδρο Bill Clinton ανταμείφθηκε με μια νύχτα στην αριστοκρατική σουίτα Lincoln.
http://usa.greekreporter.gr