erga_egnatia_20111122_01.jpg

Δύο ανισόπεδοι κόμβοι πρόκειται να δημιουργηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στις διασταυρώσεις Μαιάνδρου και 3ης Σεπτεμβρίου, στη δυτική εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. >>>

Το έργο, σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων και την αναδιαμόρφωση υφιστάμενων κλάδων εισόδου και εξόδου στην αρτηρία πριν την οδό Μοναστηρίου, αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό και να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των συνοικιών της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα προβλέπεται η αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας και της κεντρικής νησίδας βάσει των νέων προδιαγραφών, η κατασκευή του απαραίτητου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων για την προστασία της αρτηρίας από εισερχόμενα ύδατα καθώς και η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του οδικού τμήματος και στο παράπλευρο δίκτυο.

Με το παραπάνω τμήμα που δημοπρατείται, αναμένεται η αναβάθμιση της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης από το πέρας του ανισόπεδου κόμβου Μακρυγιάννη (ο οποίος έχει περιληφθεί σε άλλη εργολαβία που είναι ήδη υπό δημοπράτηση) έως και την σύνδεση με το υπό κατασκευή έργο του ανισόπεδου κόμβου Κ16 στο ύψος της Λαχαναγοράς.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπέγραψε την προέγκριση των τευχών δημοπράτησης για την δημοπράτηση της «Αναβάθμισης της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής από ισόπεδο κόμβο Εσωτερικής Περιφερειακής με Συμμαχική Οδό (περιοχή Α/Κ16) έως και Α/Κ Μαιάνδρου», η οποία αποτελεί τμήμα του έργου «Βελτίωση/αναβάθμιση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από πέρας κόμβου Κ16 (Λαχαναγορά) έως κόμβο Κ5 (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου)».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ενώ ο προϋπολογισμός της δημοπράτησης ανέρχεται σε 40.467.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.