deth_1-001.jpg

Την περίπτωση να παραμείνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της, με την παράλληλη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στον ίδιο χώρο, εξετάζει ο ενιαίος φορέας που προέκυψε από τη συνένωση ΔΕΘ και Helexpo.  >>>

Αυτό αποκάλυψε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Θόδωρος Σουμπάσης.

Όπως είπε, έχει, ήδη, ανατεθεί σε διεθνή σύμβουλο, πρώην πρόεδρο του διεθνούς οργανισμού για τα εκθεσιακά κέντρα UFI, η μελέτη για τη δημιουργία νέου συνεδριακού κέντρου στη Σίνδο, αλλά και η εξέταση της βελτίωσης των εγκαταστάσεων και υποδομών στο υφιστάμενο εκθεσιακό κέντρο. «Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι η Σίνδος θα μας κοστίσει τα τριπλάσια χρήματα», είπε. Και πρόσθεσε πως δε θα έδινε περισσότερα στοιχεία, αφού, μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του μήνα, το πόρισμα της αξιολόγησης θα παρουσιαστεί πρώτα στους φορείς της πόλης κι έπειτα στον Τύπο.

Τα χρήματα για τη μελέτη προέκυψαν από παλιότερη έγκριση για την έκδοση τευχών του διαγωνισμού για την μετεγκατάσταση στη Σίνδο, που είχαν κοστολογηθεί με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, η μελέτη κόστισε το… ένα δέκατο του ποσού αυτού.

Για τον κ. Σουμπάση η ανάπτυξη μέσω της ενοποίησης του φορέα είναι κάτι εφικτό. «Αρκεί να θυμηθούμε τα παλιά καλά χρόνια του ’80 και του ‘90», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Χάραξε, δε, δυο προτεραιότητες: Της συνέργιας με τους διεθνείς εκθεσιακούς παίκτες και τις νέες υποδομές.