8F1XR3STILIΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για το “σχέδιο Αθηνά”, του υπουργείου Παιδείας. >>>

Πάνω απο 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και κατευθύνθηκαν προς στο ΥΜΑΘ για να καταλήξουν στην φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ, όπου πραγματοποίησαν συνέλευση.

Στην Αριστοτέλους, ενώθηκαν με την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (περίπου 60 με 70 άτομα) που διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική πολιτική και χώρισαν στο ύψος του ΥΜΑΘ.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, στις οδούς Εγνατία και Αγίου Δημητρίου, ενώ λίγο μετά τις 8.30΄το βράδυ οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Παρόμοια συγκέντρωση έγινε έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, η οποία άρχισε το πρωί και κορυφώθηκε στις 5 το απόγευμα. Επί ώρες είχε αποκλεισθεί η περιοχή.

Αργά το μεσημέρι, εκπρόσωποι των φοιτητών και σπουδαστών συναντήθηκαν με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Α. Λάσκαρη, και εξέθεσαν τις θέσεις τους για τις συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων.

Ο κ. Λάσκαρης επισήμανε στους φοιτητές και σπουδαστές ότι το σχέδιο «Αθηνά» στοχεύει στην αναβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων, ενώ υπενθύμισε ότι ο διάλογος για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τη συζήτηση, φοιτητές και σπουδαστές αποχώρησαν επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.