Για την εκταμίευση οικονομικής ενίσχυσης της τάξεως των 50.000 ευρώ, μέσα στον τρέχων μήνα, από το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να συνεχισθούν οι ανασκαφές που πραγματοποιούνται στον λόφο Καστά στην Αρχαία Αμφίπολη, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού. Ο κ. Τζαβάρας εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη των ανασκαφών και την σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη των συνεργείων της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών, επεσήμανε ότι «στόχος του υπουργείου είναι να αξιοποιήσει την πολιτιστική μας κληρονομιά και να διατηρήσει την ιστορική μνήμη εποχών μέσα από τις οποίες έχουν πηγάσει πολύ μεγάλα δημιουργήματα τέχνης και έργα μεγάλων ανδρών».

Ο υπουργός Πολιτισμού δεσμεύτηκε, επίσης, ότι το έργο των ανασκαφών στην αρχαία Αμφίπολη, στο σύνολό του, θα ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που πρόκειται να ανακοινωθεί τον Μάρτιο.
Μέχρι σήμερα, οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον λόφο Καστά στην Αρχαία Αμφίπολη ανέδειξαν κυκλικό ταφικό περίβολο, μήκους 320 μέτρων και ύψους 3 μέτρων, ενώ σύμφωνα με την Προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κα. Κατερίνα Περιστέρη, ο συνολικός ταφικός περίβολος υπολογίζεται να είναι μήκους 500 μέτρων.Το μέγεθος προδίδει ότι πρόκειται για έναν περίβολο μοναδικό στο είδος του, που τοποθετείται χρονολογικά στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ., ενώ παράλληλα προδίδει ότι κρύβει τον τάφο ή τους τάφους σημαντικών προσωπικοτήτων της εποχής, μεταξύ αυτών της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του γιου του, Αλέξανδρου Δ΄.