virvidakis_orkomosia_20130216_01.jpg

Από το μεσημέρι ανέλαβε και επισήμως τα νέα του καθήκοντα ο κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης που ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ. >>>

 

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, παρόντος του ίδιου και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Στο επίκεντρο τέθηκαν το ΕΣΠΑ, οι επενδύσεις και οι αποκρατικοποιήσεις.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλιου ο Πρωθυπουργός υπογράμμισει την ανάγκη ορθής απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανεργία.

«Τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο, να συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και να μην υπάρξει κατακερματισμός σε μικρά έργα», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Διεμήνυσε ακόμη προς πάσα κατεύθυνση ότι «όσοι μπλοκάρουν δρόμους και επενδύσεις θα μας βρουν απέναντι τους, όσοι θέλουν την ανάκαμψη θα μας έχουν δίπλα τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλο ανάπτυξη, άλλο ξεπούλημα 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε σήμερα στον Πρωθυπουργός με αφορμή τις δηλώσεις του για τις επενδύσεις.

«Δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας το να χαρίζεις τον ΟΠΑΠ αντί πινακίου φακής και να αρνείσαι να δοθεί στα ασφαλιστικά ταμεία που κατακρεουργήθηκαν με το κούρεμα των ομολόγων που κατείχαν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παπαρήγα: Δεν έχει να περιμένει ο λαός από ΕΣΠΑ

«Ο ελληνικός λαός έχει δοκιμάσει τα διάφορα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, πολλά πακέτα τα οποία δεν απέτρεψαν την κρίση και δεν έδωσαν μια ανάπτυξη, η οποία έδωσε καρπούς για όλους», σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το ΕΣΠΑ.

«Καταλαβαίνετε λοιπόν», πρόσθεσε, «ότι το ΕΣΠΑ θα το φάνε κυριολεκτικά οι μεγάλοι επιχειρηματίες και αν γίνει κάποια ανάπτυξη θα είναι αναιμική και κυρίως με τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, με εργασιακή περιπλάνηση, με εναλλαγή μεταξύ ανεργίας και μισοεργασίας».

«Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το ΕΣΠΑ», κατέληξε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Δείτε τις δηλώσεις τις κ. Παπαρήγα: