Σύμβαση εκτέλεσης έργου, συνολικής δαπάνης 201.473 ευρώ, για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Αναγεννήσεως, στη 2η Δημοτική Κοινότητα, υπογράφηκε χθες μεταξύ >>>

του Αντιδημάρχου Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη και εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας VITA ΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Ε.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελούν οι εργασίες επιφανειακής διαμόρφωσης, φύτευσης, άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του διατηρητέου κτιρίου του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ορίζεται από τις οδούς Αναγεννήσεως, Ταντάλου και Καζαντζάκη, οι εργασίες πεζοδρόμησης της οδού Ταντάλου καθώς και η διαμόρφωση των πεζοδρομίων επί των οδών Ταντάλου και Καζαντζάκη.

«Με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, μπαίνουμε στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών στο πολύπαθο Διατηρητέο Κτίριο της Αναγεννήσεως. Θα ακολουθήσουν συμπληρωματικές εργασίες στο εσωτερικό του κτιρίου που θα υποστηρίξουν τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν με στόχο το κτίριο να παραδοθεί για χρήση μέχρι το τέλος του 2013» δήλωσε ο κ. Κουράκης.

Για το έργο αυτό, εκπονήθηκε μελέτη με κύριο στόχο τη δημιουργία ενός ήπιου περιβάλλοντος χώρου, όπου το ίδιο το διατηρητέο κτίριο να αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ανάδειξή του και παράλληλα, η συνολική εικόνα να συμβάλει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, στη διάβαση πεζών στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Καζαντζάκη πρόκειται να κατασκευασθεί ράμπα τύπου βεντάλιας για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ).

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο – ΣΑΤΑ.