Οι δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Θεοδωρίδη, αναφορικά με το ότι οι βραχονησίδες Ίμια ανήκουν στην Τουρκία, προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ με αυστηρή ανακοίνωση εις βάρους του Αλέξη Τσίπρα.>>> 

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση, που εξέδωσε κάνει λόγο για προδότες της χώρας , Πήλιους Γούσηδες και για Κερκόπορτες. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Θεοδωρίδη, που κατονομάζει τις βραχονησίδες ‘Ιμια με την τουρκική τους ονομασία «Καρντάκ» και ισχυρίζεται ότι ανήκουν στη γείτονα χώρα. Είχαν προηγηθεί και οι απόψεις περί χρήσης της «μακεδονικής» διαλέκτου στα δικαστήρια, προκαλώντας πολλαπλούς πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ: 

«Ο διορισμένος από τον κ. Τσίπρα στην “Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου” και στενός του συνεργάτης, Νάσος Θεοδωρίδης, προκαλεί και πάλι με το ανθελληνικό του παραλήρημα. 
Ανήμερα της μαύρης επετείου των Ιμίων, ο κ. Θεοδωρίδης, ως άλλος Πήλιος Γούσης, διατείνεται ότι οι νησίδες ανήκουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τες μάλιστα “Καρντάκ”!!! 
Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα μας προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα δικαιώματά της στη θάλασσα. 
Ο κρυπτόμενος κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση άμεσα, χωρίς στρογγυλέματα και υπεκφυγές, να καταδικάσει τις θέσεις του συνεργάτη του και να τον εκπαραθυρώσει. 
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα επιβεβαιώσει απλώς ότι πρόκειται για πάγιες θέσεις δικές του και του κόμματός του και πως ο ίδιος κρατά τα κλειδιά της Κερκόπορτας. 
Να είναι, πάντως, σίγουρος πως δεν θα τον αφήσουμε να τα χρησιμοποιήσει». 
Μάλιστα επισυνάπτονται το ΦΕΚ διορισμού του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή και οι αναρτήσεις του στο Facebook. 

Τατσόπουλος: «Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε» 

Κατά του Νάσου Θεοδωρίδη και των απόψεών του τίθεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος με ανάρτησή του στα social media.
«Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε. Δεν μπορεί κανένα μέλος και κανένα στέλεχος κανενός κόμματος να προβάλλει τις προσωπικές του θέσεις για την εξωτερική πολιτική και το κόμμα του -τουλάχιστον- να μην το επαναφέρει πάραυτα στην τάξη. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη για να κατανοήσει κάποιος πόση ζημιά κάνει αυτή η τακτική, ούτε ιδιαίτερη εθνική ευαισθησία. Κοινή λογική χρειάζεται».