ofthalmiatros_03.jpg

Ο καθηγητής Λεωνίδας Ζωγράφος, πρωτοπόρος της σύγχρονης Οφθαλμιατρικής θα παραδώσει μαθήματα οφθαλμολογικής ογκολογίας στη Θεσσαλονίκη. >>>

Τα μαθήματα θα δοθούν από σήμερα, στη 1 μετά το μεσημέρι, ως τις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Με 30 χρόνια κλινικής εμπειρίας, ο καθηγητής έρχεται στη Θεσσαλονίκη, για να εκπαιδεύσει και να δώσει τα φώτα του στους Ελληνες οφθαλμιάτρους, προσκεκλημένος του Παναγιώτη Οικονομίδη, διευθυντή της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο ΑΧΕΠΑ και του Σταύρου Δημητράκου, διευθυντή της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο «Παπαγεωργίου».

Όπως υπογραμμίζει ο καθηγητής, “στην Ελλάδα, οι ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες οφθαλμολογικές παθήσεις όπως ο όγκος των ματιών, που εμφανίζεται σε ένα άτομο ανά 100.000 το χρόνο, δεν έχουν άλλη θεραπευτική επιλογή. Τα λιγοστά κέντρα του εξωτερικού αποτελούν μονόδρομο, αφού ο πληθυσμός δεν αρκεί για να συγκροτηθεί ένα κέντρο”.

Στα μαθήματά του προτείνει στους άλλους οφθαλμίατρους “να καταστρέψουμε τον όγκο και να κρατήσει ο άρρωστος το μάτι του με όσο καλύτερη όραση γίνεται. Η θεραπευτική αγωγή είναι συνδυασμός ραδιοθεραπείας, χειρουργικής και χημειοθεραπείας. Το θετικό είναι ότι συνήθως ο ασθενής δε χάνει το μάτι του”.