sma_titan_katalipsi_20120125_01.jpg

Να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε κατά των πολιτών και των φορέων που εναντιώνονται στη χωροθέτηση και κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο Τιτάν, καλεί ο δήμος Παύλου Μελά με ανακοίνωσή του το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. >>>

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «ούτε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά, ούτε οι τοπικοί ιερείς, ούτε οι 50 και πλέον σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί και επιστημονικοί της δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και όσοι ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος είναι ‘παλιάνθρωποι’ και ‘υποκινούμενοι’».

Στην ανακοίνωση του δήμου προστίθεται ότι αν ο κ. Μπουτάρης δεν ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του, τότε ο δήμος Παύλου Μελά θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του. «Παλιάνθρωποι είναι όλοι εκείνοι που απαξίωναν και απαξιώνουν, κορόιδευαν και συνεχίζουν να εμπαίζουν, υποβάθμιζαν και υποβαθμίζουν τις Δυτικές συνοικίες επιδεικνύοντας παντελή αδιαφορία για τα μεγάλα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Οι χαρακτηρισμοί του δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι ανεπίτρεπτοι και βαθύτατα υβριστικοί. Ας περιοριστεί στα του οίκου του χωρίς να εκτοξεύει αστήρικτες κατηγορίες και να παίζει ρόλο προβοκάτορα εις βάρος της τοπικής κοινωνίας», αναφέρεται.

«Προκλητικός και λασπολόγος» ο Μπουτάρης

Τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και οι δηλώσεις Μπουτάρη με τις οποίες ζήτησε την επέμβαση εισαγγελέα για να προχωρήσουν οι εργασίες στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία, προκάλεσαν την αντίδραση και του δικτύου 50 συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής του ΣΜΑ, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Οι προκλητικοί λασπολόγοι της διοίκησης των ΣΟΤΑΝΘ – ΦΟΔΣΑ – ΠΕΔΚΜ, σε ένα παραλήρημα ύβρεων και ψεμάτων στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στις 29-1-2013, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν την παραμικρή πολιτική αξιοπρέπεια». «Ο κ. Μπουτάρης με τη συνδρομή και άλλων ‘αρχόντων’ της πόλης μας, χαρακτήρισε ‘παλιανθρώπους’ αυτούς που αγωνίζονται για να μη κατασκευαστεί ο γιγάντιος ΣΜΑ Ευκαρπίας και τους συκοφάντησε ως ‘υποκινούμενους’», σημειώνει το δίκτυο και αναρωτιέται:

«Είναι δηλαδή ‘παλιάνθρωποι’ οι παρακάτω:

• Ο νυν και 4 τέως δήμαρχοι καθώς και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά

• Όλοι οι τοπικοί ιερείς και η εκκλησία με επικεφαλής το Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα

• Όλοι οι ανά τη χώρα σύλλογοι εργαζομένων στους ΟΤΑ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ

• Οι 50 και πλέον σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, περιβαλλοντικοί, πολιτιστικοί και επιστημονικοί της δυτικής Θεσσαλονίκης

10.000 υπογράφοντες

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης;».