TEI_Thessalonikis_Tmima_pliroforikis_1_1.jpg

Ερώτηση στη Βουλή, για το θέμα του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ, κατέθεσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, Τάσος Κουράκης. >>>

Ο κ. Κουράκης ήταν ο μοναδικός βουλευτής Θεσσαλονίκης που παραβρέθηκε, χθες, σε συνέντευξη τύπου της διοίκησης, των καθηγητών και των σπουδαστών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ, για το θέμα της μετακίνησης τμημάτων. Πρότεινε, μάλιστα, στους καθηγητές του ιδρύματος να παραβρεθούν, στη συζήτηση της ερώτησής του, στη Βουλή.

Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο οποίος πρότεινε να γίνει αφορμή για ουσιαστικότερο διάλογο για την Παιδεία, το θέμα του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ο νέος πρόεδρος του ιδρύματος, καθηγητής Κώστας Βαρσακίδης, έκανε λόγο για «κόλπο γκρόσο» που εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ενώ ο πρώην πρόεδρος, Παύλος Καρακολτσίδης, υπογράμμισε ότι στα μικρότερα ΤΕΙ της χώρας υπάρχει πολιτική κάλυψη, επειδή μαζεύονται «βουλευτές, ο δεσπότης και κάποιοι τοπικοί παράγοντες» και πιέζουν την τοπική κοινωνία.

Καθηγητές, σπουδαστές και κηδεμόνες τους, υπογράμμισαν πως κανένα από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκτός από τα τοπικά, δεν ασχολούνται με το πρόβλημα 10.000 οικογενειών.