donis_02.jpg

Κοινωνικό φαινόμενο είναι, για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργο Δώνη, οι λίγες παρουσίες στις εξέδρες των γηπέδων. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα, με αφορμή τους ελάχιστους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αποσύνδεσε το φαινόμενο από την ομάδα του: >>>

 

"Εγώ θεωρώ ότι είναι γενικό το φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν συμβαίνει μόνο το δικό μας γήπεδο. Δείτε και τον Ολυμπιακό που παίζει Ευρώπη και δεν είναι γεμάτο το γηπεδό του. Είναι ένα φανόμενο πιο πολύ κοινωνικό και όχι αν τραβάει η ομάδα ή όχι. Γιατί αν το δούμε ρεαλιστικά είμαστε μία ομαδα που είμαστε μέσα στους στόχους μας. Οταν κάποιος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα πρέπει να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα του", υποστήριξε.

Για την επανεμφάνιση του Πάμπλο Γκαρσία, ο Γ. Δώνης υποστήριξε ότι "η ποιότητα του είναι δεδομένη, μακάρι να είναι σε νορμάλ κατάσταση, όπως πέρσι γιατί σε παιχνίδια που έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια θέλουμε την προσωπικότητα και την ποιότητα του Γκαρσία".

Θέμα συζήτησης έγιναν και τα δυο ψαλίδια του “Σάλπι”. "Οι επιθετικοί είναι σημαντικό να σημειώνουν γκολ, γιατί τους βοηθάει ψυχολογικά. Το σημαντικό είναι να συμμετέχουν πολλοί παίκτες στο γκολ. Ακόμη και στο γκολ που ακυρώθηκε είδαμε μία προσπάθεια που συμμετείχαν πολλοί ποδοσφαιριστές. Για τον Σαλπιγγίδη ειδικότερα τα δύο γκολ θα τον βοηθήσουν ψυχολογικά, είναι σημαντικό αυτό γατί έρχονται δύσκολα ματς", υποστήριξε ο Δώνης.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι είναι στα σχέδιά του και ο Έτο, τον οποίο προτιμά σε δυνατά παιχνίδια, πως στο παιχνίδι κυπέλλου η ομάδα του δεν πρέπει να χαλαρώσει ούτε για 5’, ενώ για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λίνο απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως “δεν είναι ακόμη η ώρα”…