aporrimmatoforo_03.jpg

Το φάσμα των σκουπιδιών επανέρχεται για τη Θεσσαλονίκη. Ο δήμος Λαγκαδά αποφάσισε να κλείσει τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης και να κινηθεί νομικά κατά του Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (του πρώην Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης). >>>

 

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε έκτακτη σύσκεψη στο δήμο. Πήραν μέρος περιβαλλοντικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και οι δημότες.

«Ζούμε καθημερινά με τα σκουπίδια. Δεν προωθήθηκαν τα έργα που προβλέπονται στον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων», εξηγεί την απόφαση ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης.

Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά για να πάρει αποφάσεις για το θέμα.

«Η συγκαταβατικότητα και η ανοχή που δείξαμε συνειδητά εδώ και δύο χρόνια στις υποσχέσεις για την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ, συνεχίζουν να ‘σκοντάφτουν’ στην αδιαφορία, την αμέλεια και την αναβλητικότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων των κάθε φορά αρμοδίων και υπευθύνων. Σήμερα, είναι η στιγμή, συντονισμένα και από κοινού, όλοι κοινωνικοί και θεσμικοί φορείς της περιοχής να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά στην καθημερινή απειλή του περιβάλλοντος και της υγείας των παιδιών μας», είπε στους συγκεντρωμένους ο δήμαρχος Λαγκαδά.