xrysh_aygh_dikhgoroi_diamartyria_20130215_04.jpg

Ένταση μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μελών σωματείων που πρόσκεινται στον αριστερό χώρο, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Φράγκων, απέναντι από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. >>>

Αφορμή στάθηκε η απόφαση για την ίδρυση συνδικαλιστικής παράταξης από δικηγόρους προσκείμενους στη «Χρυσή Αυγή», οι οποίοι είχαν προγραμματίσει την ιδρυτική συνέλευσή τους για χθες το μεσημέρι.

Για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κίνηση αυτή, δικηγόροι μέλη αριστερών οργανώσεων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και φώναξαν συνθήματα εναντίον τους.

xrysh_aygh_dikhgoroi_diamartyria_20130215_02.jpg

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δόθηκε συγκεκριμένα από τη «Δικηγορική Συνεργασία - Ανεξάρτητοι» (ΣΥΡΙΖΑ) και την «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). «Δεν θα επιτρέψουμε την αμαύρωση της μακράς δημοκρατικής πορείας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης», υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξαν αντεγκλήσεις τόσο από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όσο και από αυτά των αριστερών οργανώσεων, ενώ και οι δύο πλευρές πέταξαν φεϊγβολάν στα οποία αναγράφονταν συνθήματα.

xrysh_aygh_dikhgoroi_diamartyria_20130215_03.jpg

Για την αποφυγή επεισοδίων υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, ενώ δύο κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποκλείσει την οδό Δωδεκανήσου και από τις δύο πλευρές. Περίπου στις 15:00 η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.