xeiropedes_4.jpg

Δυο Αλβανούς, 44 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα των αλβανικών αρχών για δολοφονία αστυνομικού και υποθέσεις όπλων και ναρκωτικών, συνέλαβαν οι Ελληνικές αρχές. >>>

 

Η σύλληψη των Αλβανών πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης στην οδό 26ης Οκτωβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες, ήρθαν στην Ελλάδα, τις βραδινές ώρες της περασμένης Κυριακής. Ο 44χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε ανώτατο Αξιωματικό της Αλβανικής Αστυνομίας, λίγες ώρες νωρίτερα, ενώ ο 31χρονος διώκεται για παράνομη κατασκευή, κατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών καθώς και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αλβανία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 31χρονου στην Αλβανία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 529 γραμμάρια ηρωίνης, 396 γραμμάρια κοκαΐνης, 37 γραμμάρια κάνναβης, 1 πυροβόλο όπλο, 1 τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή, 1 αυτόματο όπλο, 1 κοντόκανο αυτόματο όπλο. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα και 11 στρόγγυλοι γεμιστήρες.

Μαζί με τους δύο δράστες, συνελήφθη και 36χρονος ομοεθνής τους, που εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 3,4 γραμμαρίων, ενώ του είχε χορηγηθεί τακτική άδεια απουσίας από Κατάστημα Κράτησης, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών για ναρκωτικά.