kinitopoihseis_apth_20120311_01.jpg

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σήμερα σπουδαστές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙΘ για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του ιδρύματος. >>>

Οι φοιτητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας. Νωρίτερα, στις 10 π.μ., οι καθηγητές δίνουν ραντεβού μπροστά στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, όπου θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα μαζί με τους φοιτητές, ενώ οι διοικητικοί θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αντιγονιδών.

Μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινότητα του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς οκτώ τμήματα μεταφέρονται στις Σέρρες, δύο στη Φλώρινα και δύο καταργούνται. «Η εφαρμογή της απόφασης αυτής θα οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση περισσότερους από 12.000 φοιτητές και τις οικογένειές τους, απαξιώνοντας το επίπεδο σπουδών, πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων», αναφέρουν σε υπόμνημά τους προς τους αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος και τα μέλη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ-Θ και καλούν τους πολίτες και τις αρχές της πόλης να αντιδράσουν άμεσα σ’ αυτήν την «αντιακαδημαϊκή και αντικοινωνική λαίλαπα που εν μέσω κρίσης επιχειρεί να διασπάσει τον ακαδημαϊκό και κοινωνικοοικονομικό ιστό της πόλης».

Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα παραμένει κλειστό το ΑΤΕΙ-Θ, καθώς η διοίκηση έχει πάρει απόφαση για αναστολή λειτουργίας επ΄ αόριστον. 


από το aggelioforos.gr