gioulekas_omilia_20101105_04.JPG

Ομοσπονδοποίηση των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δυτικής Μακεδονίας, προτείνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας”, Κώστας Γκιουλέκας, ως λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με το Σχέδιο Αθηνά, αναφορικά με το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ. >>>

 

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γκιουλέκας “οι άρτια εξοπλισμένες σχολές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο εργαστηριακός εξοπλισμός και οι κτιριακές του εγκαταστάσεις θα εγκαταλειφθούν προκειμένου να μεταφερθούν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι σπουδαστές σε άλλα περιφερειακά ΤΕΙ, ορισμένα από τα οποία δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές”. Τονίζει, επίσης, ότι το Σχέδιο Αθηνά “θα δημιουργήσει σίγουρα πολλές δυσκολίες στους σπουδαστές και τις οικογένειές τους”.

Προτείνει “ως εφικτή και ορθολογική λύση” την ομοσπονδοποίηση των τριών ιδρυμάτων (ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Αλεξανδρείου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης), κατά τα πρότυπα του ομόσπονδου “Αττικό ΤΕΙ” που προκύπτει από την ένωση των ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ, διατηρώντας την αυτοτέλεια του κάθε Ιδρύματος και την εσωτερική του αναδιάρθρωση.

Ο κ. Γκίουλέκας, με ανακοίνωσή του, ζητά “να πρυτανεύσει η λογική” και υπογραμμίζει πως «το σχέδιο “Αθηνά” του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και άλλους φορείς. Το ζητούμενο είναι σε αυτή την διαβούλευση να επικρατήσει η κοινή λογική και όλες οι αλλαγές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να γίνουν με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς να θίγουν την ιστορία των ιδρυμάτων, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον των σπουδαστών».