Πρόταση, για καθιέρωση ενιαίας τιμής, στο 1 ευρώ το λίτρο, για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, για όλους τους Έλληνες, κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. >>>
Την πρόταση κατέθεσε ο κ. Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για την προσυνεδριακή εκδήλωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
Ο κ. Καμμένος παραδέχτηκε πως «δεν υπάρχει μηχανισμός να φύγουμε από το ευρώ». Πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο «ήταν εφεύρημα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για να εκβιάσει την ψήφο των πολιτών». 
Όσον αφορά τις συνεχείς κινητοποιήσεις διάφορων κοινωνικών ομάδων, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση κατάφερε να τα βάλει με όλους». Ζήτησε «ο λαός να αποφασίσει ότι οι επίτροποι πρέπει να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι» και κάλεσε τους πολίτες να διώξουν τη σημερινή κυβέρνηση.
Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον ελληνικό λαό να διώξει και τους επίτροπους από τα υπουργεία, κηρύσσοντας «ανεπιθύμητους» τους κ.κ. Ράιχενμπαχ και Φούχτελ. «Εδώ πέρα ακούγονται περίεργα πράγματα, ότι θέλουν στην κυβέρνηση να αναβάλλουν και τις δημοτικές εκλογές. Είναι πιθανό να θέλουν αρκετά χρόνια για να ξεπουλήσουν τα πάντα», σημείωσε.
«Δεν νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θα τους ανεχθεί. Εγώ θεωρώ ότι θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο δυνάμεων, που μπορούν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση μαζί με τους επιτρόπους των υπουργείων», προσέθεσε.

Με... αθλητική ενίσχυση στις εκλογές

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν δυο θρύλοι του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκαρτάδος κι ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Άρη, Χάρης Παπαγεωργίου. Και οι δύο θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Για τον Γιώργο Σκαρτάδο θα ΄ναι το… βάπτισμα του πυρός στην πολιτική, αφού θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση. Αντίθετα, ο Χάρης Παπαγεωργίου έχει δοκιμαστεί και σ’ αυτόν τον χώρο, καθώς, πριν μερικά χρόνια, είχε κατέλθει ως υποψήφιος νομάρχης, με δική του παράταξη, στις –τότε- νομαρχιακές εκλογές.

Και συνεργασία με το Κίνημα Πολιτών Φτάνει Πια

Στην προσυνεδριακή της Θεσσαλονίκης δήλωσε «παρών» και ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος, ιδρυτής του Κινήματος Πολιτών Φτάνει Πια, ο οποίος, επίσης συντάσσεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 Ο κ. Βλάχος κατέθεσε τις δικές του προτάσεις, όπως η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, η κατάσχεση περιουσιών βουλευτών που δεν δικαιολογούνται νομίμως, η κατάργηση του μέτρου της χρηματοδότησης των κομμάτων από τον προϋπολογισμό, σύνταξη στα 60 για όλους, λειτουργία στεγασμένων αγορών σε περιφέρειες με ευθύνη του περιφερειάρχη στις οποίες να διατίθενται προϊόντα της περιφέρειας, καθιέρωση δικαστικού διαιτητή -και μια σειρά από άλλες προτάσεις για κάθε πτυχή του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού βίου. 
Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε συνεργασία και με το Αγροτικό Κόμμα, του κ. Μιχάλη Καραβέλα.

"Και μας ενώνουν και μας χωρίζουν με τον ΣΥΡΙZA"

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε ότι υπάρχουν σημεία που συμφωνούν και άλλα που διαφωνούν, όπως τα εθνικά θέματα, τα οποία είναι για τους Ανεξάρτητους Ελληνες προϋπόθεση για την όποια συνεργασία, ενώ για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι είναι νεοναζιστικό κόμμα και δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούν μαζί του.
Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε πως έχει καταθέσει επτά ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και δεν τού απάντησε, ίσως γιατί, όπως υποστήριξε, «φοβάται» ή «υποκρύπτει» κάτι.