Φιλοξενούμενοι της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα ήταν Γερμανοί νεοναζί, οι οποίοι μάλιστα εισήλθαν ως επισκέπτες στην ελληνική Βουλή, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung». >>>


Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, κύρια πρόσωπα, από γερμανικής πλευράς, είναι οι Ματιάς Φίσερ και ο Σεμπάστιαν Σμάους. O Φίσερ ηγείται του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος, ομάδα της Χρυσής Αυγής συναντήθηκε το Νοέμβριο του 2012 στην περιοχή Νυρεμβέργης/Φουρτ με βαυαρούς ακροδεξιούς.

Μόλις την περασμένη Τετάρτη, το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Süd, του οποίου επικεφαλής είναι ο Φίσερ, ανήρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με μέλη του δικτύου με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, εντός του Κονοβουλίου.

Οι γερμανοί νεοναζί ήλθαν στην Ελλάδα προκειμένου να λάβουν μέρος στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

ΠΑΣΟΚ: Αδιαμφισβήτητη, πλέον, η σχέση Χρυσής Αυγής - Νεοναζιστών 
Στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ώστε να απομονωθεί ο νεοναζισμός από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία, επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ μετά τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με Γερμανούς νεοναζί, φιλοξενούμενους της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, αναφέρεται στη φωτογραφία ντοκουμέντο με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, να ποζάρει με τον Ματίας Φίσερ εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου.

«Η φωτογραφία καταδεικνύει όχι μόνο την αδιαμφισβήτητη σχέση της Χρυσής Αυγής με νεοναζιστικά γερμανικά κόμματα αλλά και τον κίνδυνο που αποτελεί η Χρυσή Αυγή για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό μας», τονίζει ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Αντιναζιστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του νεοναζισμού, που έχει κηρύξει το ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιείται σήμερα  το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους, από το κίνημα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Όπως δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, «η κρίση του πολιτικού συστήματος αφήνει να αναπτυχθούν φαινόμενα όπως η Χρυσή Αυγή». Υπογράμμισε πως «ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου οι πρόγονοι συμπατριωτών μας έζησαν στο πετσί τους το ναζισμό, δεν μπορεί να υπάρχουν νεοναζιστές. Είναι ντροπή κόμματα που αυτοαποκαλούνται πατριωτικά, να ομνύουν στο όνομα αυτών που κατάκαψαν χωριά και δολοφόνησαν χιλιάδες συμπατριωτών μας», πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της πρότασης νόμου κατά της ρατσιστικής βίας και θα ακολουθήσει συναυλία.