"Καζάνι που βράζει", χαρακτηρίζει τη δημοτική ομάδα "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", του Γιάννη Μπουτάρη, δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου της Κυριακής. >>>

Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρά τον πρόσφατο ορισμό των νέων αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων, εδώ και δέκα μέρες, ο δήμαρχος δεν έχει ακόμη συντάξει τις σχετικές αποφάσεις για τις αρμοδιότητες του καθενός, κάτι που συνεχίζει να προκαλεί ένταση και αβεβαιότητα, καθώς και τριβές μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.
Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ανίτας Στιβακτάκη, παρά το ότι, την περασμένη βδομάδα, έγινε μια ενημερωτική συνάντηση των αντιδημάρχων με τον δήμαρχο, κανείς δεν έγινε σοφότερος. Ο κ. Μπουτάρης τους ξεκαθάρισε ότι από δω και πέρα οι αντιδήμαρχοι δε θα ασχολούνται με τη διαχείριση των υπηρεσιών και δε θα παρεμβαίνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο έργο τους, αλλά θα επικεντρωθούν στο πολιτικό τους έργο, που είναι να εξειδικεύουν και να υποστηρίζουν την πολιτική αντίληψη που εκφράζει ο δήμαρχος και η δημοτική παράταξη, καθώς και να εποπτεύουν την υλοποίησή της. Οι απορίες, όμως, πώς θα γίνεται αυτό χωρίς εποπτεία, παρέμειναν...
Μάλιστα έγιναν και περισσότερες όταν ο δήμαρχος είπε πως σκοπός είναι οι αντιδήμαρχοι να έχουν, πλέον, γραφεία στο Δημαρχείο κι όχι στις διευθύνσεις!
Τον άμεσο έλεγχο των υπηρεσιών αναλαμβάνουν ο γενικός γραμματέας του δήμου και οι δύο γενικοί διευθυντές, που, σύμφωνα με το νέο οργανισμό, υπάγονται απευθείας στο δήμαρχο. Στο δήμαρχο και μόνο θα δίνουν επίσης λογαριασμό οι εντεταλμένοι, που επιπροσθέτως θα βάζουν πλέον την υπογραφή τους «σε διοικητικά και άλλα έγγραφα για λογαριασμό του δημάρχου, ώστε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να έχουν χρόνο να επιδοθούν απερίσπαστοι στα λοιπά καθοδηγητικά και πολιτικά καθήκοντά τους».
Οι αντιδήμαρχοι έχουν τις ενστάσεις τους, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αγγελιοφόρου της Κυριακής λένε πως «αυτά τα πράγματα ούτε σε πανεπιστημιακά εγχειρίδια δεν υπάρχουν» κι ότι «δεν είναι δυνατό να πατήσουμε ένα κουμπί και να γίνει το θαύμα κι όλες οι υπηρεσίες θα αρχίσουν να λειτουργούν ρολόι»!