Προς ακύρωση πάει ο διαγωνισμός για την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ. Κάποιοι προωθούν τη αγορά από την Τουρκική εταιρεία.

Τη στιγμή, που ο Ιβάν Σαββίδης κερδίζει τον διαγωνισμό για την ενοικίαση του ξενοδοχείου "Μακεδονία Παλλάς", τα άλλα επιχειρηματικά του σχέδια είναι ακόμα σε εξέλιξη. 
Πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο αγοράς της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, δεν προχωρά, ενώ μεγαλύτερο παρασκήνιο υπάρχει για τη ΣΕΚΑΠ.
Όπως αναφέρει και το πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας του "Μαχητή της Θράκης" ο διαγωνισμός πάει προς ακύρωση. Ο ομογενής επιχειρηματίας κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση από την τουρκική εταιρεία Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S για την αγορά της ΣΕΚΑΠ, όμως ήταν εκπρόθεσμη. Την ίδια στιγμή φαίνεται πως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη στο πλάνο του για την αγορά του 50,36% της ΣΕΚΑΠ. Όμως εφόσον γίνει αποδεκτή η εκπρόθεσμη πρότασή του δεκτή, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία της χώρας προς τις διεθνείς αγορές και θα υπάρξει και σφοδρή αντίθεση από την Τουρκία. Έτσι η λύση, που προωθείται είναι η ακύρωση του διαγωνισμού και πιθανώς η έναρξη καινούριου με τον Ιβάν Σαββίδη να "βάζει μπροστά" τη βελτιωμένη πρότασή του. 
Ωστόσο σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο αθλητικό "Metropolis", δημοσιογράφος από την Ξάνθη, υπάρχουν ορισμένοι, που πιέζουν για να πάει η ΣΕΚΑΠ σε τουρκικά "χέρια", αφού με μια μελλοντική αύξηση κεφαλαίου θα μπορεί να εξαγοραστεί και το υπόλοιπο ποσοστό, που ανήκει στο κράτος. Οι σοβαρές καταγγελίες του φθάνουν μέχρι και σε τωρινό διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, που παρόλο, που υπήρξε δημοσίευμα στο "Μαχητή", για το σχετικό ζήτημα, ο ίδιος δεν το αρνήθηκε.