vouli_1.jpg

Οκτώ φορές ανοίχτηκε από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες το αρχείο που περιέχει την λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο USB στικάκι. >>>

 

Συνολικά ανοίχθηκαν 58 αρχεία. Μέσω των κωδικών των χρηστών που καταγράφονται στο πόρισμα αναμένεται να γίνει μια προσπάθεια ώστε να αποκαλυφθεί ποιοι ενεπλάκησαν στο άνοιγμα των αρχείων.

Οι συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου δεν γνώριζαν

Τη γραμμή «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω» ακολούθησε στην κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή η πρώην οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου, Μόνα Παπαδάκου, δηλώνοντας ότι ουδεμία σχέση είχε εκ της αρμοδιότητάς της με τυχόν επεξεργασία του αρχικού CD της λίστας Λαγκάρντ, είτε με την φύλαξή του, η οποία και είχε ανατεθεί σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών σε συνεργάτες του, είτε με την εμφανιζόμενη ως απώλειά του.

Μαρκογιαννάκης: Δε θα τελειώσουμε την 25η Φεβρουαρίου

Την εκτίμηση ότι οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ θα παραταθούν πέραν του χρονικού ορίου της 25ης Φεβρουαρίου εξέφρασε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Θα είμαι ευχαριστημένος να τελειώσουμε 25 Μαρτίου» είπε. Αναφορικά με τις εντάσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής, ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι ήδη υπάρχουν τα πρώτα σημάδια εκτόνωσης. Επίσης, δήλωσε ότι συμφωνεί με το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στην αίθουσα όπου συνέρχεται η επιτροπή, ώστε να καταγράφονται οι συνεδριάσεις και μην υπάρχουν υποψίες απόκρυψης στοιχείων, αλλά και για να συμπεριφέρονται -όπως είπε- πιο υπεύθυνα τα μέλη της.