Ο διαβόητος βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός προσπάθησε να αποδράσει "αλά Παλαιοκώστα" από τις φυλακές Τρικάλων. Ωστόσο οι φρουροί κατέρριψαν το ελικόπτερο στο προαύλιο των φυλακών.

Με τη συνταγή του Παλαιοκώστα προσπάθησε να διαφύγει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός από τις φυλακές Τρικάλων σήμερα το απόγευμα. 
Ο κακοποιός, που έχει καταδικαστεί για μεταξύ άλλων και για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, είτε ανέβηκε είτε προσπάθησε να ανέβει στο ελικόπτερο.
Ωστόσο το όλο περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και φρουρούς των φυλακών, που έβαλαν κατά του ελικοπτέρου και το κατέρριψαν στο προαύλιο των φυλακών.
Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 Δεκεμβρίου του 2011, όταν είχε κρατήσει ομήρους και τρεις δεσμοφύλακες.
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ 
Τραυματίες και συλλήψεις από την αποτυχημένη επιχείρηση απόδρασης

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες μέχρι αυτοί τη στιγμή. Ωστόσο όπως φαίνεται ο βαρυποινίτης έχει μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο των φυλακών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου του, κ. Φραγκίσκου Ραγκούση.
Παράλληλα έχουν τραυματιστεί ο πιλότος του ελικοπτέρου καθώς και τρεις Αλβανοί.
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, δυο μελών του πληρώματος και δυο Αλβανών.