Ναι, υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι συντελεστές ΦΠΑ να πέσουν δίνοντας φορολογική ανάσα σε χιλιάδες πολίτες, ενώ σκάψεις υπάρχουν και για τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. >>>
Στην πρώτη γραμμή για αλλαγή μπαίνει ο ΦΠΑ στην εστίαση που αυξήθηκε από το 13% στο 23% όμως όχι απλά δεν αύξησε τα έσοδα, αλλά αντίθετα εκτίναξε στα ύψη τις οφειλές. Χιλιάδες ήταν οι επαγγελματίες στην εστίαση που είδαν το ποσό του ΦΠΑ να διπλασιάζεται την ώρα που λόγω κρίσης αδυνατούσαν να αυξήσουν τις τιμές και έτσι προτίμησαν να μην τον αποδώσουν.

Το μέγα θέμα όμως για το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι για την αλλαγή στον ΦΠΑ έστω και μόνο σε ό,τι αφορά στην εστίαση είναι το ότι θα πρέπει να πάρει την έγκριση της Τρόικας που ως τώρα φαίνεται αρνητική. Πλέον ωστόσο υπάρχου τα πρώτα απτά αποτελέσματα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα το υπουργείο.

Εκείνο που θα κάνει όμως τη ... διαφορά για εκατομμύρια νοικοκυριά θα είναι η αλλαγή στο φόρο για το πετρέλαιο θέρμανσης. Ένα ακόμη μέτρο το οποίο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα δημιουργώντας εκτός από μια σειρά κοινωνικών προβλημάτων και μια σειρά εισπρακτικών.

Η κίνηση σύμφωνα με το newsit.gr έπεσε κατακόρυφα καθώς οι πολίτες περιόρισαν την κατανάλωση και έτσι μειώθηκαν και οι εισπράξεις. Έτσι το επιτελείο μελετά αλλαγή, προς τα κάτω, και σε αυτόν τον φόρο από του χρόνου.