astinomikoi_01.jpg

Ορκίστηκαν να υπηρετούν και να προστατεύουν. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, όμως, κατηγορούνται ότι… λήστευαν Πακιστανούς μετανάστες! >>>

 

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ρέντη συνελήφθη προχθές το βράδυ από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από καταγγελία Πακιστανού μετανάστη ότι του άρπαξε περίπου 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως ανέφερε στην καταγγελία του ο μετανάστης, ο αξιωματικός (αστυνομικός υποδιευθυντής) τον σταμάτησε για τροχαία παράβαση και σε έλεγχο που του έκανε, βρήκε τα χρήματα πάνω του και του τα άρπαξε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του αξιωματικού, βρέθηκε χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι το παραπάνω περιστατικό είναι το δεύτερο κρούσμα διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας, μέσα σε δύο μέρες.

Δεύτερο κρούσμα σε λίγες ημέρες

Πριν από 3 ημέρες, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο διοικητής του Β΄ Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω, αστυνόμος Β΄, 35 ετών, μαζί με έναν 56χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και έναν 19χρονο Πακιστανό, κατηγορούμενοι για εκβίαση.

Ο αστυνομικός κατηγορείται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος, ενώ οι υπόλοιποι για αντιποίηση αρχής. Επίσης αναζητείται ένας ακόμη Πακιστανός.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το βράδυ της Δευτέρας, οι τρεις συλληφθέντες μετέβησαν σε κατάστημα εμπορίας ψιλικών, ιδιοκτησίας Πακιστανού. Ο αξιωματικός με τον 56χρονο αφού δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα για τον εντοπισμό λαθραίων τσιγάρων και ισχυριζόμενοι ότι εντόπισαν λαθραία τσιγάρα εντός του καταστήματος, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην του επιβληθεί μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 10.000 ευρώ. Ύστερα από «διαπραγματεύσεις» μείωσαν την απαίτησή τους στα 1.000 ευρώ, ενώ τελικά πήραν από το ταμείο του καταστήματος 300 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας. Το υπολειπόμενο ποσό, όπως ανέφεραν στον ιδιοκτήτη θα το παραλάμβαναν σε νέα συνάντησή τους.

Ο 19χρονος Πακιστανός, παρουσιάστηκε εκ νέου το απόγευμα της Τετάρτης στο κατάστημα με έναν ακόμα ομοεθνή του και αφού απέσπασαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ακολούθησε μεταξύ τους επεισόδιο.

Στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ακινητοποίησαν τον 19χρονο, ενώ ο δεύτερος αλλοδαπός είχε νωρίτερα αποχωρήσει. Παράλληλα στον τόπο μετέβη και ο 35χρονος διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας, ο οποίος δηλώνοντας την ιδιότητά του προσπάθησε να απομακρύνει τον 19χρονο από το σημείο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε η συμμετοχή του 35χρονου αξιωματικού και του 56χρονου συνταξιούχου αστυνομικού στην υπόθεση και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.