Αντιδρά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στον τρόπο διαχείρισης των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στο σταθμό της Βενιζέλου. >>>


Με ανακοίνωσή του, το Τοπικό Πάρτημα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, επανέρχεται στο θέμα της μεταφοράς ή μη των αρχαιοτήτων.

Οι αρχαιολόγοι καλούν να ανοίξει η ανασκαφή στο κοινό, ώστε όλοι οι θεσμικοί φορείς και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να αποκτήσουν σαφή αντίληψη για το εύρημα και για τη σημασία της κατά χώρα διατήρησής του.

Την αντίθεσή του στην μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. 

Όπως είπε ο δήμαρχος, «είναι θεότρελο αυτό που πάει να γίνει. Δε θέλω τα εγγόνια μου να λένε, 'ο Μπουτάρης είναι αυτός που έδιωξε τα αρχαία'» και πρόσθεσε:  «Χάθηκαν οι χώροι στην πόλη και θα τα πάνε στη Σταυρούπολη»; Πρότεινε, δε, χώρους, όπως το παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και τις εγκαταστάσεις του Γ Σώματος Στρατού.

Ο κ. Μπουτάρης, απαντώντας στο κάλεσμα των αρχαιολόγων να αφιερωθεί μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονικης στο θέμα, πρότεινε να γίνει ειδική συνεδρίαση, αφού ξεναγηθούν τα μέλη του δημοτικού συνεδρίου, στο σταθμό της Βενιζέλου.