Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανοίγει τον διάλογο με τους φοιτητές μπαίνοντας στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως πολιτική νεολαία και όχι ως φοιτητική παράταξη. 


Εχθές Δευτέρα 25/02/2013 από τον νομό Λασιθίου και το ΤΕΙ Αγίου Νικολάου ξεκίνησε η συζήτηση με τους φοιτητές, παρουσία του προέδρου του Κινήματος κ. Πάνου Καμμένου, του βουλευτή Ηρακλείου κ. Νότη Μαριά, της επικεφαλής Νεολαίας Μανταλένας Παπαδοπούλου και του υπεύθυνου Περιφέρειας Άκη Δαγλαρτζή. Τον πρώτο λόγο είχαν οι φοιτητές και ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου, Λάζαρος Γκούβαλης, παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ειδικότερα σε σχέση με το σχέδιο Αθηνά, ενώ ο πρόεδρος του Κινήματος κ. Πάνος Καμμένος ακούγοντας προσεκτικά τους φοιτητές απάντησε στις ερωτήσεις τους. 

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων καλεί τη φοιτητιώσα νεολαία σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας για τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα των φοιτητών και να αναζητηθούν λύσεις μέσα στους χώρους των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εμείς οι νέοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στηρίζουμε λύσεις που θα προκύψουν μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Μια ολοκληρωμένη πρόταση παιδείας οφείλει να προκύψει μετά από σοβαρή μελέτη όλων των προτάσεων. Μια πρόταση, που όσον αφορά στους φοιτητές, δεν θα αποτελεί μια κακομελετημένη προσέγγιση, πρόχειρα σχεδιασμένη, βασισμένη σε οικονομικά κριτήρια μνημονιακής λογικής. Η αναδιάρθρωση του χάρτη των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να λαμβάνει υπʼ όψιν συμπαγή ακαδημαϊκά κριτήρια, κριτήρια που θα προσμετρούν τις δυνατότητες απορρόφησης του εργατικού δυναμικού της χώρας, και θα λαμβάνουν μεταξύ άλλων υπʼ όψιν τις ανάγκες των φοιτητών και τις ανάγκες στήριξης όλων των περιοχών της Ελλάδας.   



Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στηρίζει τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις τόσο του φοιτητικού κινήματος όσο και του συνόλου των θεσμικών οργάνων, όταν αυτές είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών και βασίζονται, όχι σε μια λογική στείρας αντίδρασης, αλλά σε θεμελιωμένες προτάσεις με γνώμονα το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας. Καλούμε το φοιτητικό κίνημα στο σύνολό του σε διάλογο καθώς πιστεύουμε πως θεμέλιο της κοινωνίας είναι ένα στέρεο εκπαιδευτικό σύστημα.