metro_erga_1.jpg

Ενημέρωση για την καθυστέρηση της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα για το θέμα που προέκυψε με το σταθμό της Βενιζέλου ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων του νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), με επιστολή της προς >>>

τον γγ Μεταφορών, Νικόλαο Σταθόπουλο, τον γγ Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο και τον γενικό διευθυντή του Μετρό Γεώργιο Κωνσταντινίδη.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για δραματική καθυστέρηση του έργου, σημειώνοντας ότι έχει βαλτώσει, με αποτέλεσμα να δημιουργεί οξύτατο οικονομικό πρόβλημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται γύρω από τα εργοτάξια.

Παράλληλα, αναφερόμενη στο σταθμό Βενιζέλου και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα αρχαιολογικά ευρήματα, η Ομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο κατάργησης του συγκεκριμένου σταθμού.

«Θα παρακαλέσουμε, λοιπόν, να τελειώσει επιτέλους το έργο του Μετρό, όπως αρχικά είχε σχεδιασθεί και μάλιστα σε σύντομο χρόνο γιατί για ένα τέτοιο έργο που πρόκειται να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε ένα εμπορικό κέντρο και να ανακουφίσει συγκοινωνιακά τους κατοίκους της και τους τουρίστες, βρίσκεται κάθε φορά και ένας λόγος να καθυστερήσει η κατασκευή του και αυτό είναι εις βάρος των επιχειρηματιών του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα», υπογραμμίζει.

«Μάλιστα, θέλουμε να επισημάνουμε και την υποψία μας μήπως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του και βρίσκονται συνεχώς προφάσεις για να μην ολοκληρωθεί;», προσθέτει.

Τέλος, η Ομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 120.000 μέλη, ζητά σύσκεψη με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία του έργου και να ληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν περαιτέρω, ώστε το έργο να παραδοθεί άμεσα.