Η έκρηξη, που προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, προκάλεσε το θάνατο 53 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο αρχηγείο, του κυβερνώντος κόμματος προκαλώντας χάος και θάνατο στη Δαμασκό. Οι νεκροί ανέρχονται στους 53 και οι τραυματίες στους 200. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση η επίθεση αποδίδεται σε "τρομοκράτες".Τα περισσότερα θύματα φέρονται πως ήταν άμαχοι, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και παιδιά. Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν εικόνες άψυχων σωμάτων, κατεστραμμένων αυτοκινήτων και θρυμματισμένων παραθύρων.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία μη κυβερνητική οργάνωση που ενημερώνεται επί το πλείστον από αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές, κάνει λόγο για 42 νεκρούς. 
Το Παρατηρητήριο κάνει λόγο και για αεροπορικό βομβαρδισμό από κυβερνητικές δυνάμεις νοσοκομείου στην πόλη Ντεράα, που προκάλεσε το θάνατο 18 ατόμων σύμφωνα με τους αντικυβερνητικούς. Στην πόλη αυτή είχαν ξεκινήσει οι διαδηλώσεις κατά του Άσαντ πριν από 23 μήνες. Ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται οκτώ αντάρτες, τρεις ιατροί, μία γυναίκα και ένα νεαρό κοριτσάκι.
Οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από τη συριακή κυβέρνηση στη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.