tei_thessalonikis_diamartyria_01.jpg

Αιχμές κατά της πολιτικής απόφασης του υπουργείου παιδείας για τις μετακινήσεις σχολών και τμημάτων των ΤΕΙ άφησε ο καθηγητής του τμήματος οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ, Δημήτρης Μάρδας, που μίλησε, ως >>>

γονέας σπουδάστριας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, για το ζήτημα της μετακίνησης σχολών που προβλέπεται από το σχέδιο «Αθηνά».

Στη συνέντευξη μίλησε ο προϊστάμενος του τμήματος, Φώτης Κυλιπήρης, ο οποίος τόνισε ότι η απομάκρυνση τμήματος από τη Θεσσαλονίκη θα σημάνει την καταστροφή της. «Το τμήμα θα έχει ημερομηνία λήξης αν φύγει από την πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μάρδας αναρωτήθηκε αν πειράχθηκε «το μικρό ΤΕΙ στην Καλαμάτα», ή τα ΤΕΙ «στην περιοχή του κ. Σταϊκούρα». Υποστήριξε πως «δεν είναι τυχαία η επιλογή των Σερρών» κι έκανε λόγο για «φήμες ότι(σ.σ. η επιλογή) έχει σχέση με την ανάδειξη νέων πολιτικών προσώπων που συνδέονται με μια συγκεκριμένη οικογένεια».

Πρόσθεσε πως «ο τίτλος Αθηνά είναι ιδιαίτερα άστοχος. Το πρόγραμμα έπρεπε να ονομάζεται Ήρα», καθώς «η Ήρα ήταν θεά της διαπλοκής και του δόλου».

Τι έκαναν σήμερα οι σπουδαστές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, σπουδαστές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Στη συνέχεια, οι σπουδαστές, χωρισμένοι σε ομάδες των είκοσι ατόμων, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, για τη διάλυση, όπως λένε, του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στους Θεσσαλονικείς.