matis_05_200910-thumb-large.jpg

«Όταν η δικαιοσύνη ταυτίζεται με το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα, μπορεί και να υποτάσσεται σε αυτό». Το σχόλιο αυτό έκανε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και >>>

στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης, για την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Όπως εξήγησε, «η κοινωνία αναζητά ενόχους. Σε αυτήν την κοινωνία ζουν και οι δικαστές. Είναι ένα κλίμα, από το οποίο δύσκολα θα ξεφύγουμε».

Σε γραπτή του δήλωση πρόσθεσε πως «η απόφαση έθεσε έναν πήχη σε ό,τι αφορά στη διαχείριση δημοσίου χρήματος και αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς όλους όσους έχουμε λάβει σχετική εντολή από το εκλογικό σώμα. Η πλήρης αξιολόγηση των έννομων συνεπειών από αυτήν θα γίνει μετά από την πλήρη της μελέτη».

Ο κ. Μάτης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο, υπογράμμισε πως ενώ όλοι λένε «πείτε μου έναν που να πήγε φυλακή», αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε προφυλακισμένο έναν, επί 30 χρόνια, υπουργό, τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έναν, επί 12 χρόνια δήμαρχο και αρκετούς, ακόμη, επιχειρηματίες, παράγοντες, ακόμη κι εκπροσώπους του λάιφ στάιλ. «Ελπίζω η Δικαιοσύνη να συνεχίσει να είναι τυφλή», κατέληξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη».