Γενική απεργία σήμερα, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν κηρύξει οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. >>>

 

Στην απεργία παίρνουν μέρος γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και στις ΔΕΚΟ, σε τεχνικές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον προαστιακό, σε ασφαλιστικά ταμεία, ναυτεργάτες και λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώθηκε ότι, με απόφασή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2013. Θα πάρει μέρος, με αυτόν τον τρόπο, στη γενική απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:25΄ και το τελευταίο 23:18΄περίπου.

Στις κεντρικές γραμμές θα κυκλοφορούν δύο λεωφορεία ανά γραμμή, ενώ στις υπόλοιπες, ένα.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30΄ - 06:25΄.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού διότι λόγω της 24ωρης απεργίας θα παράσχει μερικώς, κατά την ημέρα της απεργίας, τις υπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, από τα μεσάνυχτα τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Επίσης, ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ,την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στις 10:30π.μ. μπροστά στο ΕΚΘ.

Χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Δικαστηρίων (στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου) θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τη δική τους συγκέντρωση και πορεία θα κάνουν οι εργαζόμενοι που αυτοδιαχειρίζονται την Βιομηχανική Μεταλλευτική. Θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί, στην Καμάρα. Θα ακολουθήσει,στις 2 μετά το μεσημέρι, συνέλευση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με σκοπό να βρεθούν και άλλες βιομηχανίες που να μπορούν να λειτουργήσουν με αυτοδιαχείριση.

Στην πορεία των εργαζόμενων στη Βιο.Με. θα πάρουν μέρος και αντιεξουσιαστές, που στηρίζουν την πρωτοβουλία.