Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας των σπουδαστών του ΑΤΕΙΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. >>>

Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 2.000 άτομα. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για το Σχέδιο Αθηνά σε περαστικούς. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης.

Ο μεγάλος όγκος των φοιτητών κατευθύνθηκε και διαμαρτυρήθηκε έξω από τα γραφεία της Νέας δημοκρατίας, στην οδό πατριάρχου Ιωακείμ. Περίπου 150 άτομα συνέχισαν την πορεία τους προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Αυτήν την ώρα (13.58) ο κύριος όγκος των σπουδαστών κινείται, μέσω της Ν. Γερμανού, προς την οδό Αγγελάκη. Η μικρή ομάδα σπουδαστών κινείται στην οδό Εγνατία.

Και μια μήνυση

Από το Σύλλογο Φοιτητών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι φοιτητής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στη μηνυτήρια αναφορά του τονίζει ότι ο φοιτητής «δεν μπορεί να στερηθεί το πρόγραμμα σπουδών που έχει επιλέξει και αυτό δεν μπορεί να τροποποιηθεί, ως προς αυτόν». Υποστηρίζει, δε, ότι, με το «Σχέδιο Αθηνά», ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, «επιχειρεί την άλλοίωση προγραμμάτων σπουδών χιλιάδων σπουδαστών, προφανώς χωρίς τη συγκατάθεσή τους και παρά τις συνταγματικές εγγυήσεις».

Ο εν λόγω σπουδαστής υποστηρίζει ότι ο υπουργός έχει υποπέσει στο παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας και προτείνει την θεσμική διερεύνηση της ευθύνης του.