syriza_mergos_20130214_01.jpg

Επεισόδια μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί στην οδό Σταδίου, με αφορμή τη συμβολική κινητοποίηση στο ακαδημαϊκό γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου από μέλη της νεολαίας του κόμματος. >>>

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος χτυπήθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ.

«Δείξαμε τις βουλευτικές μας ταυτότητες και, χωρίς να μας πουν τίποτα, άρχισαν να μας σπρώχνουν, να μας κλοτσάνε, να μας βρίζουν, να μας χτυπάνε με γροθιές» δήλωσε στον Βήμα 99,5. Στο σημείο παραμένουν αρκετοί συγκεντρωμένοι.

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί έξω από το γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, όταν άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε βουλευτές και μέλη της νεολαίας του κόμματος.

Το θέμα του ξυλοδαρμού των δύο βουλευτών έθεσε στη Βουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Παπαδημούλης, ενώ ήδη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας διέταξε τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Με αφορμή τα επεισόδια, ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διπροσωπία. «Η εισβολή σε πανεπιστημιακά γραφεία, η διάρρηξη, η κατάληψη και οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται απολύτως στη στρατηγική της έντασης, την οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας. Η διπροσωπία σε όλο της το μεγαλείο» δήλωσε οκυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων», που «νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής».