dimotiko_symboylio_02.jpg

Συζήτηση για τα προβλήματα του μετρό διεξάγεται, προ ημερήσιας διάταξης, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα βρέθηκαν εργαζόμενοι, αλλά και αρχαιολόγοι του μετρό, για να διαμαρτυρηθούν, οι πρώτοι για τις απολύσεις συναδέλφων τους κι οι δεύτεροι για το θέμα της μετακίνησης των ευρημάτων του –υπό κατασκευή- σταθμού Βενιζέλου. >>>

 

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλία για να αποκαλυφθούν «οι καιροσκόποι», όπως τους χαρακτήρισε, που βάζουν εμπόδια στην πορεία υλοποίησης του έργου.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων, Δημήτρης Παππάς, ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο, κατά των προσχηματικών, όπως τις χαρακτήρισε, απολύσεων εργαζομένων στο μετρό, να πιέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για να ανοίξουν όλα τα εργοτάξια και εξέφρασε την απορία του για ποιον λόγο δεν απομακρύνονται οι γεφυροπλάστιγγες του δήμου, από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Φοίνικα, για να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής εργοταξίου στο σημείο εκείνο, στο οποίο θα απασχολούνταν μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

Το δημοτικό συμβούλιο, σε ψήφισμα που ενέκρινε, τονίζει ότι δεν αποδέχεται την προσχηματική –όπως τη χαρακτηρίζει- στάση της εταιρίας και ζητά την απρόσκοπτη συνέχιση της απασχόλησης και της εργασίας των εργαζομένων. Επίσης ζητά τη συνέχιση του έργου σε όλο το μήκος του.

«Στο μετρό θα έπρεπε να εργάζονται δύο βάρδιες –για να μην πω τρεις- για να εκτελεστεί το έργο», τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Χαρακτήρισε, δε, προσχηματικό, το επιχείρημα πως το έργο «σκαλώνει» στο ότι ο δήμος δεν έχει παραχωρήσει, ακόμη, το χώρο του ΣΜΑ Φοίνικα, για να δημιουργηθεί εκεί το εργοτάξιο του μετρό.