karageorgiou_01.jpg

Ο τελευταίος προπονητής που πέρασε νικηφόρα από το “Κλ. Βικελίδης” με τον ΠΑΟΚ σε αγώνα πρωταθλήματος, ο Νίκος Καραγεωργίου, παραδέχεται πως, μπορεί ο Δικέφαλος να είναι καλύτερος, όμως οι ειδικές συνθήκες του παιχνιδιού δεν αφήνουν περιθώρια για φαβορί… >>>

 

Ο γνωστός Έλληνας τεχνικός και, για χρόνια, παίκτης του ΠΑΟΚ, μίλησε στην Σπορτ Ντέι και, για το σημερινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, είπε:

«Ο ΠΑΟΚ, στην παρούσα φάση, είναι η πιο ικανή και η καλύτερη ομάδα. Ομως οι συνθήκες του αγώνα μάς οδηγούν σε ένα αμφίρροπο ματς, που δεν μπορείς να προβλέψεις τον νικητή. Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην προέρχεται από θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όμως έχει καλύτερο ρόστερ, δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έχει σταθερή διοίκηση... Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Ομως ο Αρης έχει ανάγκη τους βαθμούς της νίκης, υπάρχει μεγάλη δίψα γι' αυτό κι η ενίσχυση με ορισμένους καλούς παίκτες θα παίξει τον ρόλο της».

Για το παιχνίδι της 27 Φεβρουαρίου 2005, όταν ήταν “φρέσκος” στον πάγκο του ΠΑΟΚ και πέρασε νικηφόρα με 1-3 από το “Κλ. Βικελίδης”, θυμάται:

«Θυμάμαι έντονα ότι ήμασταν μπροστά στο σκορ με 0-3 από το πρώτο ημίχρονο και παρ' όλο που ο Αρης έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 27' (αποβολή Σανχούρχο) και περίμενα ότι υπάρχει η δυνατότητα για να γράψει ιστορία το σκορ της συγκεκριμένης αναμέτρησης, στο δεύτερο μέρος είχαμε κατακόρυφη πτώση της απόδοσής μας. Τότε καθόμουν για δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο του ΠΑΟΚ, μια κι αφού προσλήφθηκα μεσοβδόμαδα παίξαμε εναντίον της Καλλιθέας και μετά αγωνιστήκαμε εναντίον του Αρη. Δυστυχώς, δεν ήξερα τόσο καλά την ομάδα και γι' αυτό το σκορ έμεινε στο 1-3. Δεν είχε τότε ο ΠΑΟΚ τη φρεσκάδα και την ψυχολογία για να παίξει εξίσου δυνατά και στα 90'. Αιφνιδιάστηκα με την απόδοση των παικτών, στο δεύτερο μέρος».