diarriktis_9.jpg

Στόχος διαρρηκτών έγιναν δύο ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών: Το Β΄ ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης επί της οδού Διομήδη Κομνηνού 3 και το Γ΄ ΚΑΠΗ της Δ.Ε. Αγίου Παύλου στη Λεωφόρο Όχι 7. >>>

 

Στο Β ΚΑΠΗ οι δράστες μπήκαν στον ισόγειο χώρο του κυλικείου, παραβιάζοντας τις κάθετες σιδεριές-μπάρες ασφαλείας στο παράθυρο. Οι δράστες δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο, αλλά προκάλεσαν σοβαρότατες υλικές ζημιές στον εσωτερικό χώρο.

Στο Γ ΚΑΠΗ οι διαρρήκτες παραβίασαν την κλειδωμένη εξώπορτα του ισογείου χωρίς να της προκαλέσουν την παραμικρή φθορά. Μάλιστα, φεύγοντας κατάφεραν να κλειδώσουν ξανά την πόρτα! Προκάλεσαν, ωστόσο, ζημιές στην εσωτερική πόρτα που συνδέει το κυλικείο με το χώρο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΚΑΠΗ.

Το Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης έχει πέσει “θύμα” διαρρηκτών πέντε φορές, από τον περασμένο Νοέμβριο έως σήμερα! Κατά το παρελθόν μετά από διαρρήξεις υπάλληλοι του ΚΑΠΗ είχαν εντοπίσει χρησιμοποιημένες σύριγγες.

«Τα ψέματα τελείωσαν και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Καθιστούμε υπεύθυνη όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητάμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

"Όσο περνά ο καιρός διαπιστώνουμε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση στα όρια του δήμου μας. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, τις γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες μας, προς όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Πολιτείας, για την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας, η κατάσταση χειροτερεύει" επισημαίνει ο κ. Δανιηλίδης.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος, “τα Τμήματα Ασφαλείας έχουν διαλυθεί, οι διαρρήξεις, οι κλοπές, οι κάθε είδους εγκληματικές ενέργειες εναντίον των συμπολιτών μας είτε στις κατοικίες είτε στα καταστήματά τους είτε στο δρόμο, αλλά και εναντίον δημοτικών υπηρεσιών, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα, γιατί δεν ήρθαν αντιμέτωποι οι συμπολίτες μας ή εργαζόμενοι στο δήμο μας με τους κακοποιούς”.